Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Gyerekek nem unalmas már az a...

Gyerekek nem unalmas már az a kérdés, hogy miért utálják annyian a yorkit? Meg hogy miért utálják annyira a beaglet? És stb.

Figyelt kérdés

Én nem értem miért nem fogják fel az emberek,hogy egy kutyát kutyaként kell kezelni.

És azért utálják ennyien azokat a fajtákat,mert divatkutyák lettek. A gazdik 90%-a szaporított idegproblémás,beteges kutyákat vásárol meg,és a gazdik 90%-a azt se tudja hogy kell kutyázni.

És akkor idejönnek lézengeni,hogy dehát miért utáljuk a fajtát,ami olyan cuki muki.

Hát azért mert nem tudja kezelni. Persze tisztelet a kivételnek,láttam már igazi kutyást akinek yorkijai vannak,és van egy vadász ismerősöm aki beaglekkel foglalkozik.

Milyen érdekes,ők nem jönnek ide és nem tesznek fel akkora idióta kérdéseket,mint itt egyesek.

Remélem vannak akik velem egyetértenek,és jó lenne ha már lassan a cukimuki gazdik is megértenék hogy a kutya az kutya.

Tudom,hogy most jönnek majd a normális beaglesek meg yorkisok,és azok a beaglisek és yorkisok,akik csak maguk szerint normálisak,de mégegyszer kihagsúlyozom,hál istennek akad kivétel,és vannak olyanok akik nem plüssállatként kezelik a kutyáikat és nem csak divatból tartják.

2009. aug. 24. 08:16
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
43%
igen, van még jele, azért hoztam kettőt, mert együtt voltak a ketrecben! ha nagyobb kutyát lát inkább futna el, minthogy támadna de mind a 2. na meg azok a autók. utálják az autó berregését, hiszen mind a kettőt elütötte 1. akkor nagyon nehéz velük bánni, de már dolgozunk rajta. ugye egyik kb 2, másik kb 3 éves. udvarban odamegyünk az autóhoz megszagolják, és próbálom beindítgatni, próbálkozunk.már kezdenek ezen a téren is önbizalmat mutatni. úgyhogy másik kutya, és autó probléma van, de a többi már tökéletes.
2009. aug. 24. 09:28
 12/19 anonim ***** válasza:
0%
de nekik olyannyira ritka a szőrük, hogy a mellkasa felsején van egy szőrcsavar körbe látni a bőrt.ennyire ritka. szal NAGYON!!
2009. aug. 24. 09:49
 13/19 anonim ***** válasza:
72%
Nem téged szidtalak... nembaj, gyerek vagy még, megbocsájtunk... Van ismerősöm aki yorkit tenyészt, télen-nyáron az udvaron laknak, és semmi bajuk, teljsen egészségesek, és nem csinál nekik "ruhácskát". Erről ennyit. Amúgy dolgoztam kutyaiskolában, úgyhogy ne nagyon próbálj kioktatni, persze, látatlanban én is mernék gyökerezni és hülyézni másokat, csak éppen nem illik, de sebaj, majd megtanulod.
2009. aug. 24. 10:37
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

nekem mindegy, hogy vki beöltözteti a kutyáját vagy nem, csak ne rontson nekem vagy a kiskutyámnak a másik kutya.:D amúgy valóban vannak olyanok akiket a gazdijuk nem nevelt meg, ugyanakkor vannak agyon okosak is. például a szomszédé, ha márcsak elkezd ugatni egy kisgyereket mindig mondja neki, hogy hé xy mondtam, hogy nem ugatunk babát és rögtön elhallgat és olyankor is csak azért ugat, hogy megsimizd, szóval vannak ilyenek is. amúgy nehogy félreértés legyen, nekem nem yorkim van:) de ugyanakkor vannak tényleg ilyen kis idegbetegek is, szóval én azt mondom, hogy nem a fajtát, hanem a gazdát kell leírni, ha panaszkodunk akkor is, mert a kutya olyan, mint a gazdija.:)

(jaj és én még egyszer sem láttam neveletlen beaglet)

2009. aug. 24. 11:02
 15/19 anonim ***** válasza:
100%
Teljesen igaza van a kérdezőknek meg a hozzá hasonlóan gondolkodóknak! Viszont az öltöztetés témáról annyit, hogy a kisebb termetű állatok rosszabbul bírják a hideget, mint a nagyok, biológiából tanultuk. Ezért van az, hogy az ugyanahhoz a fajhoz tartozó állatok a hideg területek felé nagyobbak. Pl. a farkasok különböző alfajait nézzétek meg. Ezért (is) öltöztetik sokan a kis termetű kutyáikat. Én is ismerek olyan gazdit, aki amúgy kutyakiképző, agilityzik a bichonjával, télen mégis ad rá ruhát, persze csak egy mellényszerűséget, szóval ne pulcsiban meg szoknyában képzeljétek el, ez csak a hidegtől védi.
2009. aug. 24. 11:38
 16/19 anonim ***** válasza:
09:49-es vok! én is a hidegtől védem, nem divatozok! a pulcsijuk teljesen fekete, de én is inkább mellénynek mondom!
2009. aug. 24. 18:10
 17/19 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtitek, hogy én nem tenyésztőtől vettem egy jónevű kennelből őket, hnem egy dinka szaporítótól? nem olyan gyönyörű, sűrű szőrű kutyák! nem tom ide hogy jün az, hogy oktató voltál már neharagudj!
2009. aug. 28. 09:33
 18/19 anonim ***** válasza:
Könyörgöm emberek! A Yorkit is munkára találták anno az öregek ki!! Gondolom, amikor patkányra kellett neki vadásznia nem volt rajta se kabátka, se cipő. És furcsa...mégis pont olyan lett amilyennek beleszerettetek :) Itt a gond szerintem elsősorban a szaporítás...ezért van sok idegrendszerileg gyenge kutya. Elég ha megnézitek a magyar vizslákat. 10ből jó ha kettő van ami nem lövésfélő például. (Ez csak egy viszonyítási alap. Sok vizsgát láttam már, mert párom vizslázik és rendszeres kísérő vagyok). Ha nem a cukiság-faktorra mentek volna rá az emberek, akik futószalagon gyártották a kölyköket nem itt tartanánk. És most jöhet a mellkas veregetés, hogy hazudok. És a kutya nem gyerek!!! Azért gyegyergetik-öltöztetik-pelusozzák....komoly őrület ez...Egyik agyon nyalja falja a kutyáját, a másik le se sz@rja, a kert végében egy láncon hal meg...köztes állapot esetleg nem lenne????
2013. márc. 17. 22:12
 19/19 anonim ***** válasza:
Ja és most látom hogy ezer éves a kérdés :D de most akadtam rá :D
2013. márc. 17. 22:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!