Falusi normális kutyatartók, ti nem féltitek a kutyáitokat a kóbor kutyáktól?
Ez sajnos városban is gyakori probléma. Budapest egyik külső kerületében élünk.
Ha egy házból rendszeresen kiengedik a kutyákat, akkor szólj először a gazdiknak...ha nincs változás, jelentsd be a jegyzőnél a szabálytalan állattartást.
Ilyen szitukban kerüld ki a kutyákat, ha lehet. Vagy marad az elzavarás.
Ezt egy hasonló kérdéshez írtam ma, Neked is hasznos lehet:
"Nagyon nem ajánlom, hogy a kutyádra hagyd a kóbor kutyákat! Ugyanis ebben az esetben NEM FOGOD TUDNI AZTÁN KUTYÁK KÖZÉ VINNI!!! És ezt komolyan mondom.
Előző kis szobakutyámmal simán megcsináltam, hogy üvöltve-trappolva mentem az idegen kutya felé, Dasty meg visítva üldözte ki a világból a másikat, akár nj-t is :D Ha én akartam elkergetni, lefektettem, és Dasty nyavicskolva bár, de helyben maradt :D Viszont pár akció után a kis seggdugasz kutyám már a gazdás kutyáknak is odavicsorgott! Pár pofon után leszokott róla, aztán a későbbiekben én zavartam el a közeledő támadókat.
Mikor roti-nj keverékem 9 hónaposan hozzám került, bizonytalan volt...hamar kinyílt a csipája, behívása jó.
Szinte rutinból küldtem az önsétáltató kutyák elhajtására, mert tudtam, hogy egy üvöltés visszafordul...Ehhez jött még pár támadás, amit nem tudtam kivédeni. És eljutottunk oda, hogy a kutyám a szabadon, kicsit távolabb futkározó kutyákat kinézte magának...és ha nem ordítom le, simán oldalba harapta volna őket. Rákapott a hajtás ízére, ami nagyon veszélyes!!!
Azóta kicsit utána is olvastam a dolgoknak. Ha azt akarom, hogy a kutyám tiszteljen, a falkánkat nekem, mint vezető kötelességem megvédeni.
Tehát új felállás lett: Argos fekszik, én meg előremegyek elzavarni az idegent. Sokáig ilyenkor nem maradt fekve, de nagyjából a helyén maradt, igaz ugatott-morgott-nyavicskolt, de rám bízta a dolgot! Ezzel a kutya szemében sok jó pontot lehet szerezni, mint vezető :)
Például kb. 2 hónapja volt egy érdekes szitu...jött szemben egy kisebb keverék egy nővel...kan, domináns, akár az enyém...mire odaértünk kiderült, hogy nem a nőé...és az előbb egy pórázos kutyával verekedett :O mindegy, Argost odaengedtem, borzoltak-pózoltak-feszültek. De a kis dög mászott volna Argosra, aki ezt már nem hagyta volna nyilván. Úgyhogy lefektettem a kutyámat, aki elsőre meg is tette. A kutya meg beállt fölé!! A kutyám régebben ilyen szituból felpattant, nehogy már fekve maradjon egy domináló kutya alatt :D Most fekve maradt végig, amíg én zavartam el a kutyát! Ez az ideális. Azóta könnyebben tudom egyedül elhajtani az idegeneket.
Pl. ma három önsétáltató közeledett, Argos leült, igaz morgott, de ott maradt.
Neked is ezt javaslom: kutyát pórázon magad mögé húzod, később ha már képzett, lefekteted és TE zavarod el a kutyát határozott hangon, lábbal dobbantva, nagy testfelülettel közeledve az idegen kutya felé.
Persze lesz (de NE LEGYEN) szitu, amikor hirtelen támadják meg a kutyádat. Ott azonnali üvöltés és odafutás...szerencsés esetben a másik elmenekül...ha nem, akkor már neccesebb a szitu..."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!