Border collie vagy golden retriever?
köszi a válaszokat.
először is az ivartalanitást azért nem akartam eddig, mert ha tudat alatt is, de bántana. na mindegy akkor lehet ez lesz a megoldás.
egyébként eddig ugy voltam vele, hogy csak fajtisztát, de amióta tudom, hogy ezeknek a kutyák ára felmehet 100.000 ft fölé is (elég gyakran), azóta aztmondom, hogy inkább a keverékes menhely. például szomszédban van egy fajtiszta 80.000ért, és egyfolytában menni kell vele a dokihoz, mert kb csak a baj van vele. és azért ennyi pénzt kidobni...
mondjuk igy hogy írtátok, hogy miért jó.. hát most jól elbizonytalanodtam!
köszi. még 1 kérdés merült fel bennem
a menhelyben csak idősebb kutyák vannak? mert az a baj, hogy a kölyökkutyák mind aranyosak, azok közül nem lehet dönteni, én viszont azt szeretném, ha a kutyának viszonylag első legyek :) és nem azt szeretném, ha végig nyüszítene, hogy a régit akarja :D
Természetesen, a menhelyek általában zsonganak a kölyköktől, főleg így nyár végén. Mi például Szentendréről hoztunk el egy 7 hetes labrador keveréket! Nagyon-nagyon sok kölyökkutya vár gazdára, menj el, nézd meg! Ők igazán tudnak szeretni. Sokkal jobban értékelik a gondoskodást és a törődést. Hiszen egy olyan kutya, aki élete első pillanatától kezdve felügyelet mellett van, jó, meleg, biztonságos helyen, jó tápot kap az anyatej után, puha helyen alszik a testvéreivel, az nem tudja milyen az első perctől kezdve nyomorogni és éhezni, ázni-fázni. A menhelyes kutyusok ismerik ezt, és ha egyszer jó helyre kerülnek, el sem hiszed, mekkora öröm nekik. Ez olyan, mint mikor egy hajléktalant beteszel egy ötcsillagos wellnesshotelbe!
A nővérem fogadott be most egy menhelyes kutyust aki már 4 éves, és kölyökkorától kezdve menhelyen volt. Mikor elsőször meglátta a kutyakosarat, nem tudta mire való. majd mikor rájött, egy hétig csak vécézni és enni-inni járt ki, i se lehetett robbantani a kosarából. Nem tudta, mi az a labda, majd miután megértette, kifulladásig képed volt labdázni, s hetvennyolcadszor is visszahozta. Egyszerűen sírtunk a nővéremmel a kosaras jelenet után.
Hidd el, megéri menhelyről választani. Nyugodt lesz a lelked is, hogy megmentettél egy állatot, aki jó sorra lelt nálad.
Természetesen, a menhelyek általában zsonganak a kölyköktől, főleg így nyár végén. Mi például Szentendréről hoztunk el egy 7 hetes labrador keveréket! Nagyon-nagyon sok kölyökkutya vár gazdára, menj el, nézd meg! Ők igazán tudnak szeretni. Sokkal jobban értékelik a gondoskodást és a törődést. Hiszen egy olyan kutya, aki élete első pillanatától kezdve felügyelet mellett van, jó, meleg, biztonságos helyen, jó tápot kap az anyatej után, puha helyen alszik a testvéreivel, az nem tudja milyen az első perctől kezdve nyomorogni és éhezni, ázni-fázni. A menhelyes kutyusok ismerik ezt, és ha egyszer jó helyre kerülnek, el sem hiszed, mekkora öröm nekik. Ez olyan, mint mikor egy hajléktalant beteszel egy ötcsillagos wellnesshotelbe!
A nővérem fogadott be most egy menhelyes kutyust aki már 4 éves, és kölyökkorától kezdve menhelyen volt. Mikor elsőször meglátta a kutyakosarat, nem tudta mire való. majd mikor rájött, egy hétig csak vécézni és enni-inni járt ki, i se lehetett robbantani a kosarából. Nem tudta, mi az a labda, majd miután megértette, kifulladásig képes volt labdázni, s hetvennyolcadszor is visszahozta. Egyszerűen sírtunk a nővéremmel a kosaras jelenet után.
Hidd el, megéri menhelyről választani. Nyugodt lesz a lelked is, hogy megmentettél egy állatot, aki jó sorra lelt nálad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!