Hogyan neveljem meg?
Figyelt kérdés
Van egy német juhászkutya, körülbelül féléves, az unokatesóméké. Ők most elmentek 1 hétre Horvátországba, a kutyát itt hagyták. Van kaja, meg minden, azzal nincs gond. De maga a kutya nagyon komisz és neveletlen. Állandóan felugrál, és harap. Már nem kölyök, erősek a karmai, hegyesek a fogai, szóval ezt nem kéne elnézni neki. Tudom, hogy a nevelés nem az én dolgom, de így meg nagyon zavaró, mert egy hétig nekünk kell gondozni. Nem hallgat senkire. Folyton ő akar lenni a domináns. Amikor rám néz, úgy érzem hogy méreget, azután máris ugrik. Mit tegyek???2009. aug. 23. 21:50
1/6 anonim válasza:
Ilyenkor lökd le magadról, és szólj rá hogy "micsi" határozott hangnemben. Ne hagyd legyűrni magad, lássa, hogy te vagy a falkavezér. Nevelni jutalomfalatokkal, és sok-sok türelemmel tudod. Ha jól csinál valamit, nagyon dicsérd meg, ha rosszul, akkor szidd meg, és tudni fogja mi a helyes. A nevelés valóban nem a te dolgod, és még kölyök korban kellett volna elkezdeni. Türelem, kitartás kérdése az egész.
2/6 anonim válasza:
Ne vegyél róla tudomást úgy 5 percig amikor mész hozzá vagy találkozol vele, amikor eteted, tegyél úgy, mintha ennél kajájából minden etetés előtt és csak utána ad oda neki. Ezekkel azt juttatod a tudtára, hogy te vagy a falkavezér. Elkeserítelek nem sokat fog változni egy hét alatt. Sok sikert.
3/6 A kérdező kommentje:
az a baj, hogy hiába lököm le, újra felugrik... azután ha már nagyon rossz, egyet pöccintek az orrára, vagy lelököm a földre, ő még jobban próbál harapdálni, és még agresszívabb lesz. Na mindegy, kibírom valahogy ezt a hetet.
2009. aug. 23. 22:00
4/6 anonim válasza:
Kitalálom: kan.
Vágd pofán, esetleg összecsavart újsággal lásd el a baját, vagy köss rá pórázt, és azzal rántsd vissza a földre, de ne csak tessék-lássék, hanem azzal a tudattal, hogy "mit képzelsz magadról te vakarék". Talán durván hangzik, de egy ilyen korú németjuhász elképesztően pofátlan tud lenni és kevés dolog hat rá, tehát kőkeményen le kell törni a dominanciáját.
Veszélyes is lehet később, szóval ez nem vicc; a gazdiknak is meg kéne mondani, hogy nem jó játék hagyni elkanászodni egy ekkora és ilyen domináns kutyát, mert még a végén komolyan megsérül valaki.
Mivel nem a te kutyád, ennél többet nem tudok javasolni; minden más hosszú távú megoldás lenne.
5/6 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. amúgy szuka :)
2009. aug. 25. 14:42
6/6 anonim válasza:
21:56-nak igaza van. Plusszba még annyit: ha felugrik és lelököd az nem a legjobb, mivel azt játéknak veszi és folytatni fogja. Az enyém is ugrált, úgy szoktattam le, hogy mikor felugrott rám elnéztem felette, megfordultam a hátamat mutatva neki és elmentem. Minden ugrásnál így. Egy idő után rájött, hogy feleslegesen ugrál, mert így csak figyelem elvonás lesz a dolgoból. De egy hét erre kevés idő, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!