Agresszív pitbull kan. Mit lehetne tenni?
Az a helyzet, hogy van egy kedves barátnőm, akinek van egy másfél éves pitbull kan kutyája, nekem pedig egy 14 hónapos kisfiam.
Na már most a kutya rettentően agresszív a kisgyerekekkel szemben. A barátnőm pedig nem tud ezen változtatni. Próbálkozik nevelni a kutyát, nagyon szereti, de úgy érzem ez kezd kevés lenni. 24 órából 23-at be van zárva a kennelbe, merthogy dolgozik és nincsen ideje rá.
Mondtam neki, hogy én így nem igazán merem a kisfiamat a közelébe vinni, mert igyekszem én jól nevelni a gyereket, hogy ne sikítson, de hát kicsi még, nem igazán érti, így fejezi ki ha örül és erre még idegesebb lesz a kutya. Szabályosan rángatta a gazdáját és folyamatosan ugatott, agresszív volt. Persze csak tisztes távolról ment (volna) az ismerkedés. Normális hangvételben közöltem, hogy szeretném ha változtatna a dolgon, mert így sajnos ez nem biztonságos és én nem kockáztatok.
Én is állatbarát vagyok, de ezt meg kell értenie. Sajnos nem így történt, hanem megsértődött rám, amiért leszólom a nevelési elveit...Kicsit gyermetegnek érzem ezt a viselkedést 25 éves felnőtt ember létére.
A kapcsolatot nem szeretném megszakítani, mert régóta ismerjük egymást, de hogy lehetne a lelkére beszélni, hogy ennek így rossz vége lesz?
Kezdek rájönni arra, hogy a kennelben tartott kutya a legnehezebb problémamegoldás szempontjából. Egyszerűen nincs eleget a gazdájával ahhoz, hogy normális kapcsolatuk legyen, nem élnek együtt, nem alkotnak stabil falkát. A kutya legalapvetőbb szociális igényei nincsenek kielégítve, a mozgatásról, dolgoztatásról, ingerekről nem is beszélve. Élete 95%-át tömény unalomban éli le, naná, hogy bekattan, bármit is csinálnak vele abban a maradék napi egy órában.
A kutya szinte biztos, hogy nevelhető lenne, de így kizárt. Kerüld el őket, és kész. Ha nem érti meg, mi a problémád, akkor annyit is ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!