Klikkerrel kapcsolatban tudnátok segíteni?
Pont ma kaptam egy klikkert egyik ismerősömtől, aminek nagyon örülök, mert eddig is szerettem volna, de a környéken sehol nem lehet venni, és úgy egy kicsit feledésbe is merült, mert klikker nélkül is nagyon ügyesen tanul a kutyám.
Már több, mint 30 trükköt ismer, de ezeket mind klikker nékül tanítottam neki.
Természetesen rögtön elkezdtem olvasni a klikkerezésről, de majdnem mindenhol azt írják, hogy a kölykökkel a legegyszerűbb, meg, hogy a már "előnevelt" kutyák nehezebben tanulják meg a klikkert.
de kb ennyi, és nagyon nem írják le, hogy akkor én hogy tanítsam meg neki a klikkert, ha már egy csomó dolgot tud:S:S Sőt, azt is olvastam, hogy olyan gyakorlatoknál ne alkalmazzam, amiket már tud.
szóval, valaki tudna adni jó ötleteket, hogy így hogy kezdjek neki az egésznek?
Előre is köszönöm szépen a válaszokat!
.
.
.
illetve, még egy olyan kérdésem is van, hogy Vámosi-Nagy Nóra- Klikk című könyvét hol lehetne letölteni, vagy nyomtatni?
Előre is köszönöm.
Akumi:
Argos egyik énje, olyan, mint a Te kutyád: szimatol, járkál, kutyákkal ismerkedik...dicsérem, vagy klikkelek...jó esetben rám néz, de inkább halad tovább :D
DE!!! Ha nagyon jó kedve van és/vagy ismerőssel sétálunk, akkor első "okos"-ra ugrik és a kezemet harapva kapná be a jutalmat :D
Hangulatkutya...
képzeljétek, tegnap elkezdtem vele, és vagy 5-6 alkalommal mindig vagy 30 jutalmat el klikkelgettem neki, és már figyel a klikkre, meg ha klikk van, akkor a kezemet nézi, szóval már szerintem várja a kaját.
szerintetek még egy két napig klikkelkesseg neki csak így, hogy szokja, vagy már kezdhetjük azt, hogy valamilyen cselekvésre ráklikkelek?
Ha megkérlek titeket abban tudnátok segíteni, hogyha most rájön a klikkre, akkor úgy csináljam, hogy pl ha látom, hogy nyújtózkodik, és hátra nyújtja a lábát, akkor klikkelek, és kaja? de honnan fogja tudni, hogy most a jó pillanatra klikkeltem, és nem csak úgy, hogy figyeljen. azért kérdem, mert most a fizuig már nem tudom megvenni a könyvet, és szeretném már elkezdeni vele a tanulást, mert szerintem izgatottabb vagyok, mint eddig bármilyen trükknél::) nagyon imádok vele foglalkozni, és az az igazság, hogy nem tudom kivárni :$
elnézést a türelmetlenségemért:)
Amíg nem tudsz könyvet venni, itt egy kis olvasnivaló :)
www.klikker.hu
Utóbbin volt egy baromi hosszú klikkeres topic, de változás miatt eltűnt :(
nagyon szépen köszönöm, tényleg hálás vagyok!
Amúgy, Kellemes Ünnepeket nektek;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!