Acanát eszik a kutyusom, adhatok neki mellé házi kosztot?

enyém is pont 10 hetes lesz és annyira nem szereti az acanát.Ez avlószínüleg azért van mert előtte rosszab minőségü )agyonízesített) tápot kapott, így az acana túl "ízetlen" neki. Ez oylan mint az amerikaiaknál a bio kaja: D
Én azt csinálom h kevés konzervel (aminek íze is van) keverem össze a tápt.De max egy nagyobb teáskanálnyival.Jól keverd össze vele, és akkor valószínüleg izlik majd neki.

Nyugodtan adhatsz neki házikosztot is. Ami tilos: krumpli: a kutya nem emészti meg a krumplit, persze egy szál sült krumplitól nem lesz baja, hüvelyes zöldségek pl borsó, bab, a kukorica sem tes jót neki.
Ha nem ízlik neki az acana válassz árban hasonló, másik prémium tápot. Az én kutyám eukanubát kapott hónapokon keresztül, de nem szerette a legtöbbször ott hgyta, csak akkor nem, ha nagyon éhes volt, vagy a keverékből kiette a házi kosztot és a tápot ott hagyta.
Évente fél évente, amúgy is ajánlott tápot váltani. Én most pro plant adok neki, imádja, magában is szereti. Szinte mindig házikoszttal keverem. Persze tényleg fontos az energiabevitel, de nekem keverék kutyusom van és nem hajlamos a hízásra, úgyhogy nem tudok pontosan segíteni az energiaszámlálásban.

Ha nem azt nézed, hogy mi a jó számára, hanem, hogy mi ízlik, az a legjobb módja, hogy válogatóssá neveld a kutyádat. Azt kell egye, amit elé teszel. Amint éhes lesz, fel fogja falni. A mi kutyánk kezdetektől fogva száraztápot kap és nyálcsorgatva várja az etetést, viszont soha sem kényztettük el azzal, hogy a mi kajánkból kapjon, vagy konzervel keverjük, vagy ilyesmi. Persze kap mindenféle finomságot is, májat, vesét, szívet, de kizárólag csak motivációs céllal, magyarul jutalomfalatnak.
Jó minőségű táp mellé teljesen felesleges mást adni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!