Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hallottatok már erről? Sárga...

Hallottatok már erről? Sárga jelölés a kutya felszerelésén?

Figyelt kérdés

[link]

Hasznos lehet ha tudsz róla.

2012. dec. 18. 23:25
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
55%
De nem is ezzel a hozzáállással van a gond! Hanem azzal, hogy félek, ha ez elterjed, az amúgy is nemtörődöm emberek csak hátradőlnek, hogy az ő kutyájuk agresszív, félős, félelmi agresszív, de nem kell tenniük semmit, mert kint van a sárga szalag a kutyán. Ezek után ha mégis találkozik egy másik ebbel és konfliktus lesz belőle, az már nem az ő hibájuk, mert ők vettek egy 50 ft-os kis sárga masnit. Hány olyan embert látni a városban, hogy kutya pórázon, onnan acsarog emberre, kutyára és a gazdi meg csak mosolyog, simizi a kis kedvencét és általában elfogadja, hogy ilyen a kutyája. Felépít köré egy kis világot, ordít, veszekszik mindenkivel, megtanul együtt élni ezzel a szituációval és nem érdekli, hogy esetleg változtatnia kellene rajta, már csak a kutyája miatt is. Az túl kényelmetlen.
2012. dec. 19. 12:10
 12/16 A kérdező kommentje:
Ez továbbra is az embereken múlik ... nem a módszerben van a hiba
2012. dec. 19. 13:44
 13/16 Szilvi & Argos ***** válasza:
78%

Nem rossz kezdeményezés, csak nem látom értelmét :D

Ugyanis sztem alapszabály, hogy pórázos kutyához NEM engedjük a kutyánkat.

Póráz nélküli kutyán meg semmi értelme a szalagnak :D

De ugyanilyen jelzés az, ha lefektetem és/vagy lábhoz hívom a szabadon lévő kutyámat. Mégis számtalanszor így is odaengednek más kutyákat...az a kedvencem, mikor szemmel láthatóan gyakorlunk, játszunk a kutyákkal és odajönnek tök közel nézelődni, jó esetben pórázos kutyával, rossz esetben a kutya rohan hozzánk, gazdi meg sehol!

Sárga jelzés vagy oda, ha vki figyelmetlen és az agresszív kutyáját elengedi póráz nélkül, azzal nem sokat lehet kezdeni.

A hozzáálláson kell változtatni...

Néhány válaszoló már leírta, én csak megerősíteni tudom: rengeteg kutyás, legyen kistestű vagy nagytestű kutyája, beletörődik, hogy a kutyája félős, antiszoc vagy agresszív. Rángatja az őrjöngő kutyáját, vagy simogatja, hogy jajj fifike nem kell félni, miközben a kutyája vicsorogva húzza a másikhoz. De az, hogy neveléssel ezt meg lehetne oldani, fel sem merül bennük

2012. dec. 19. 17:09
 14/16 Szilvi & Argos ***** válasza:
51%

"Ez továbbra is az embereken múlik ... nem a módszerben van a hiba"

Ezt mondom én is :)

Sztem tök felesleges a masni: aki eddig is normális és körültekintő volt, az masni nélkül is az...aki meg szart a többiekre, az eztán is fog masnival is...

2012. dec. 19. 17:11
 15/16 A kérdező kommentje:
Én ha masnis kutyát látok ezek után,igyekszem kikerülni.Pórázos kutyára sem engedtem rá a kutyámat soha, de lábnál sétálva elhaladtunk mellette.Ez erről szól ,sárga szalagos kutyát inkább kerülj ki.Ennyit tesz a jelzés,ezt pedig igazán megteheti mindenki.
2012. dec. 19. 18:49
 16/16 Szilvi & Argos ***** válasza:
51%
Sárga szalagos kutya gondolom pórázon van, azt meg eleve kerültük eddig is...és fogjuk a jövőben is :)
2012. dec. 19. 20:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!