Hallottatok már erről? Sárga jelölés a kutya felszerelésén?
Nem rossz kezdeményezés, csak nem látom értelmét :D
Ugyanis sztem alapszabály, hogy pórázos kutyához NEM engedjük a kutyánkat.
Póráz nélküli kutyán meg semmi értelme a szalagnak :D
De ugyanilyen jelzés az, ha lefektetem és/vagy lábhoz hívom a szabadon lévő kutyámat. Mégis számtalanszor így is odaengednek más kutyákat...az a kedvencem, mikor szemmel láthatóan gyakorlunk, játszunk a kutyákkal és odajönnek tök közel nézelődni, jó esetben pórázos kutyával, rossz esetben a kutya rohan hozzánk, gazdi meg sehol!
Sárga jelzés vagy oda, ha vki figyelmetlen és az agresszív kutyáját elengedi póráz nélkül, azzal nem sokat lehet kezdeni.
A hozzáálláson kell változtatni...
Néhány válaszoló már leírta, én csak megerősíteni tudom: rengeteg kutyás, legyen kistestű vagy nagytestű kutyája, beletörődik, hogy a kutyája félős, antiszoc vagy agresszív. Rángatja az őrjöngő kutyáját, vagy simogatja, hogy jajj fifike nem kell félni, miközben a kutyája vicsorogva húzza a másikhoz. De az, hogy neveléssel ezt meg lehetne oldani, fel sem merül bennük
"Ez továbbra is az embereken múlik ... nem a módszerben van a hiba"
Ezt mondom én is :)
Sztem tök felesleges a masni: aki eddig is normális és körültekintő volt, az masni nélkül is az...aki meg szart a többiekre, az eztán is fog masnival is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!