Mért van az, hogy leviszem a kutyát sétálni és "eredmény" is van, de ha felmegyünk kb.10 perc múlva a lakásba is lerakja a csomagot?
Keveset vagytok lent...
Kell legalább 1 óra amíg szagokat gyüjt területet jelöl meg wc zik...
igaza van az elsőnek, de ha lány kutya, akkor az nem jelölgeti a területét,
és nekem egy tapasztalt kutyagazda mondta, hogy rövid sétákra kell tanitani, mert lehet, h most nyáron jó idő van, de majd télen, amikor rossz idő lesz, meg kell tanulnia a kutyának, hogy mihamarabb végezze el a dolgát, szóval rövid, de gyakoribb séták!
Lány kutya is jelölhet, csak náluk nem olyan látványos a dolog, mint a kanoknál. Tudom, mert az idősebb szukám is ilyen, de hallottam több hasonlóról az ismerőseimtől.
Ami a kérdést illeti: lehet ez egy reflex is, próbálj meg hosszabb idő lent tölteni vele.
Szia!
Húúúú, most kapni fogok megint, de akkor is leírom!
Következetesség!
Minden nap ugyanakkor, ugyanarra járjatok sétálni.
Amikor lent elvégzi a dolgát, jutalmazd, simizd, adj neki jutifalatot, örüljél!Minnél látványosabb, annál jobb.
Fenn viszont, ha letette, szidd meg nagyon alaposan, hogy tudja, rosszat tesz, de ne csak egy ejnye-bejnye legyen!
Hamar rájön, hogy a séta, meg a dolog végzés tulajdonképpen ősszetartozik és milyen jó is neki, míg fenn csak kikap érte.
Üdv.
Előző vagyok!
Nem írtad, mennyi idős, milyen fajta kutyusod van.
Szia!
Ó, akkor még nagyon kicsi, elvileg le sem szabadna még vinned, még nincsen meg az összes oltása.
Így már érthető, hogy nem bírja ki a séták közti időt.
Türelem, még 1 hónap legalább, de jó úton haladtok!
Tartsd be mindenképpen a jutalom-szidás elvet, és akkor hamar megszokja, hogy csak lenn szabad.
Balesetek, pláne ilyen kicsi kutyánál azomban még sokáíg elő fognak fordulni.
Erre jelölj ki a lakásban egy helyet, teríts le pelust, vagy újságpapírt, és csak ott végezhesse a dolgát.
Azért fenn ne dícsérd meg, de ne is szídd.
Üdv.
A jutalmazással azt is elérheted, hogy az első dolga kirakni a csomagokat és elég neki egy 10 perc is. De még nagyon kicsi, úgyhogy hajrá úgyis blejön.
Én 3-4X viszem le a kutyámat, ebből a reggeli és a délutáni séta fél óránál nem több, este viszont több mint 2 órát lenn vagyunk, hétvégén meg ugye napokat vann kinn velem, mindenfelé.
Van "játszótér" és van "wc". Mindig a "wc" felé kezdem a sétát, és amikor onnan tovább megyünk és nem hazafelé udja, hogy ma hosszú séta van. A kutyák zeretik a megszokott dolgokat, és a rítusokat, alakítsd ki neki a napirendet, és nagyon háás lesz, ha mindig zekhez tartod magad. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!