Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen ismeretségetek illetve...

Milyen ismeretségetek illetve tapasztalatotok van a Moszkvai Őrkutyáról?

Figyelt kérdés

A szüleim elhatározták magukat, hogy most már Moszkvai Őrkutyánk lesz s nem nyugszanak bele míg nem szereznek tenyésztőtől.

Nagyjából tisztávan vagyok vele mit irnak róla, de aki tartja az írna róla pár sort?

Házörző-e, ( a volt német juhászom ugatni ugatott, de simán beengedett egy idegent); a kisebb gyerekekkel hogy viselkedik, sokat ugat vagy sem, s gogy mennyire könnyű illetve nehéz tanítani.

2012. dec. 18. 05:52
 1/5 anonim ***** válasza:
Nem egy nehéz eset, de megfelelő nevelés híján nyilván vele is adódhatnak problémák, már csak a méretei miatt is. Szóval egy bizonyos fokú határozottság szükségeltetik hozzá, és/vagy egy jobb (!) kutyaiskola, ahol a falkavezérséggel is foglalkoznak, és megtanítanak, hogyan kezeljétek a kutyát a mindennapokban.
2012. dec. 18. 11:24
 2/5 anonim ***** válasza:

Én ismerem Besenyeiéket, két Moszkvaiuk van.

Nem tudom, milyen értelemben írja akumi, hogy nem nehéz esetek, ha nem értetek a kutyázáshoz, túlzás nélkül mondom, hogy életveszélyes is lehet.

De azért ez csak elmélet persze.

Viszont én százszor jobban örülnék egy agresszív nj-nek a kutyasulin, mint egy agresszív moszkvainak.

Szóval tényleg érdemes már vele az elejétől egy igényesebb kutyasuliba járni (én tükör sulit javasolnék, róluk biztosan tudom, hogy több ilyen kutyával van tapasztalatuk, és tudják, miben kell máshogy kezelni őket, mint a többi kutyát.- Besenyeiék is oda járnak, ott tartanak, hogy a repülőbe szoktatják a kutyáikat.:D)

Nagyon értelmes kutyák, de nem a gyorsaságukról híresek, ha tanítod őket, elég lomhák szoktak lenni - de engedelmesek.

Még valami: ha sétáltatni is akarod, stb, kezd korán emberekkel összebarátkoztatni.

A kutyaovit se hagyjátok ki!

2012. dec. 18. 12:44
 3/5 anonim ***** válasza:
Hát ismerek több moszit abszolút nem hozzáértő kézben, és azért nem lett vadállat egyik sem. Na nem is egy életbiztosítás, nem mondom, de nem őrjöngenek az utcán, lehet őket sétálni vinni, szóval ha nehezen is, de bírnak velük. Ez a nagy kedvék előnye, eleve van egy olyan nyugalom bennük, amitől kezelhetőbbé válnak. Ugyanez a test egy terrier agyával már katasztrófa lenne nevelés nélkül, így csak neccesek.
2012. dec. 18. 13:18
 4/5 anonim ***** válasza:
*medvék
2012. dec. 18. 13:18
 5/5 anonim ***** válasza:

Igen, általában tényleg nyugodtak, de csak amíg nem jön szembe valaki, akit ők bármi oknál fogva - ami nekünk esetleg fel sem tűnik - fenyegetőnek ítélnek meg.

Én is tudtam sétáltatni még elcs.szett állapotában is a kutyámat - betettem a kocsiba, ki a legkihaltabb terepre, és ott sétáltunk... de még ott is jöhetett lovas, más kutyás, motoros, biciklis...

És ha egyszer bekapcsolnak, brutál gyorsan tudnak futni, a lomha medvéből 2 perc alatt alakul át hajlékony nagymacskává. (Nem mintha a medvék nem tudnának szélsebesen üldözni az áldozatukat, ha arról van szó...)

és azért lássuk be, ha a kérdező már írta, hogy egy nj kölyök hogy reagált, akkor azért egy moszkvai (akik nagy átlagban még önállóbbak, dominánsabbak), akkor ott sok jót nem remélhetünk, nem valószínű, hogy egy annyira jámbor lelkű kutyát fog kifogni, aki olyan durván szubmisszív, hogy a legt.ketlenebb gazdának is csóválva lesi minden kívánságát.

Egy ilyen kaliberű kutyához bizony fel kell nőni, de én tényleg csak jótanácsként mondom - ne várd meg, amíg beigazolódik a gyanúm (mert 98%, hogy be fog), és problémás kutyával mehettek kutyasulizni, mert akkor ott máris jó eséllyel terápiázni kell a kutyát, hogy egyáltalán részt tudjatok venni egy tanfolyamon - ez nem ingyen van...

Jobban jársz, ha már alapból 3 hónapos korától viszed kutyaoviba, 7 hónapos kor után pedig válthattok alap- majd középfokra.

Mert hogy egyébként ezek tényleg iszonyú jó kutyák, a családért, a gazdáért bármire képesek, csak kicsit máshogy, mint a legtöbb kutya - van egy sajátos észjárásuk.

Csodálatosak, ez vitathatatlan.

De tényleg fel kell nőni a feladathoz.:)

Ebben pedig pont a tükörsulik elég jók - inkább gazdiképzés folyik náluk, az engedelmesség és egyebek már csak hab a tortán.

(Na meg nem akármilyen élmény, amikor egy ilyen monstrummal teszed le az engedelmes vizsgákat...:))

2012. dec. 18. 14:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!