Mi igaz? (westie)
Én nem tudok ilyesmiről, és nem is hiszem, hogy egy normális (nem szaporított westie-nek ilyen extra igényei lennének.
De nincs ilyen fajta kutyám, szóval javítson ki valaki, ha tévedek!
Minden esetre biológiailag elég nehéz elhinnem, hogy a kutya fajon belül csak a westiek mind ennyire mások lennének. (De lehet, ahogy fajtajelleg, hogy a ráncos kutyák redői begombásodhatnak, a westiek emésztőrendszere esetleg érzékenyebb?... de ezt sem hiszem, ha jól tudom(?), mintha patkányvadászatra használták volna őket. vagy az a yorkie? na, nem akarok hülyeséget mondani.)
A "gondos" tenyésztésnek hála, egyre többre jellemző az érzékenység. A szerencsés westie tulaj viszont nem találkozik ilyen gondokkal.
A génkezelt szóját pedig a legtöbb kutya nem tolerálja. Ahogy az ember sem.
OFF:
Gyakorlatilag minden nemesített növényünk és állatunk génkezelt.
Mesterségesen hoztuk létre őket.
A rizst, a krumplit, a kukoricát, a húsos disznót, a nagy tejhozamú tehenet, stb...
A génkezelés egy zseniális találmány, ezt a folyamatot pontosítja, és évszázadokról/ezredekről napokra rövidíti.
Ráadásul mivel irányított, nem változnak vele más gének...
Egy magyar id.óta viszont, amikor feltalálták a módszert, egy be sem fejezett kísérletet befejezettként hozott napvilágra, és azt állította, hogy az egerek, akik génkezelt kaját kaptak, mind meghaltak, daganatosak lettek, stb...
Ezt azóta sem tudta senki bizonyítani...
Egyetlen génkezelt gyógyszer van, a sarlósejtes vérszegényeknek, ami mellékhatásokat vált ki. A cukorbetegek viszont ma már csak génkezelt inzulint kapnak, és semmi bajuk.
Nem is tudunk róla, annyi génkezelt cuccot eszünk igazából.
Mégsincs semmi bajunk.
A gond nem a génkezelt ételekkel van, hanem a vegyszerekkel, amiket beviszünk a szervezetünkbe - akár génkezelt a termék, akár nem.
mellesleg ha valami veszélyes, akkor az a nem génkezelt zöldségek előállítása.
Ezeket mutagén sugárzásnak teszik ki, a génmutáció teljesen esetleges.
Keletkezik ilyen is, olyan is.
Aztán ezekből válogatják ki a megfelelőket - anélkül, hogy tudnák, milyen más gének módosultak az adott termékben.
Egyébként meg attól még, hogy egy gén mutálódott, tök mindegy, hány sejtmagot eszel meg, ha csak nem valami fertőző, extra ellenálló dologról van szó -, a szervezeted úgyis alkotóelemeire bontja, és abból rakja össze a saját anyagait...
De ennek akkor már semmi köze a bevitt génhez...
Azok az anyagok pedig, amikből a gének lesznek, így is, úgy is bekerülnének a szervezetedbe, nem keletkeznek áj anyagok.
Ui.: persze a génkezelés technikáján még lehet finomítani, játszani vele, mert arra pl. még nem tudják a magyarázatot, miért nem működik a sarlósejteseknél úgy a gyógyszer...
De ahogy rájöttek, hogy a molekuláknak van kiralitása, valószínűleg itt is valami ilyesmi lesz a háttérben.
Ha megfejtjük, már ezzel sem lesz probléma.
mondjuk ezt a joghurtosat nem tudom megerősíteni, - mármint amit az utolsó írt róla -, nekünk az állatorvos egy bélgyulladáskor kifejezetten ajánlotta, hogy a rizses-répás-csirkemelles-almás keverékhez adja joghurtot is...
a fermentált tejtermékekkel nincs semmi baj, csak a tejcukrot nem tudják lebontani, és azért f.snak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!