Mi a véleményetek erről a rendeletről?
Eb-rendelet változások!
Legfrissebb változások:
2013. jan 1-től útlevélbe, és oltási könyvbe az eb fajtáját csak akkor szabad beírni, ha a tulajdonos a származási lappal igazolja a kutya fajtatiszta származását. (ETSZ által kiadott törzskönyv)
Az oltási könyvben és az útlevélben a törzskönyvi számot is fel kell tüntetni.
Az oltási könyv a kutya tulajdonjogát nem igazolja (útlevél sem).
( 127/2012. (XII. 12.) VM rendelet, 2/6)
( 27872 MAGYAR KÖZLÖNY 2012. évi 167. szám)
Nekem van egy labradorom, fajtatiszta (tudom, hogy fajtatiszta de nincs törzskönyve és a szüleit nem tudom, h hol vannak) szóval h nincs igazolás róla de mégis beva írva h labrador.. akkor most mivan? (amielőtt belémkötnétek akkor fajtajellegő keverékem van és bevan írva h labrador..)
és ha a gazda már beírta? megbüntetik?
kérjen új könyvet, vagy szövegjavítóval rondítson bele? mégis mi értelme ennek?
hogy az újonnan kiállítottakba nem írják be, azt értem, és ilyen szempontból látom is némi értelmét (valóban egyfajta enyhe visszatartó-hatása lehet a szaporítótól vásárolni szándékozóknak), de a meglévőkkel mi lesz?
Akiknek kialakult "vendégkörük" van és exportra adnak el kutyát nagyban..ugyan már, ki fogja őket megakadályozni?
Főleg ha a kutya az élelmiszerlánc tagja. Még meg is eszik
Nem az számít, hogy mi van beírva az oltási könyvbe, az csak egy papír, ahogy a törzskönyv is. A kutya számít.
Az én kutyám egy magyar vizsla-labrador keverék, de számomra értékesebb bármelyik törzskönyves tenyésztő kutyájánál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!