Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mi a véleményetek erről a...

Mi a véleményetek erről a rendeletről?

Figyelt kérdés

Eb-rendelet változások!

Legfrissebb változások:

2013. jan 1-től útlevélbe, és oltási könyvbe az eb fajtáját csak akkor szabad beírni, ha a tulajdonos a származási lappal igazolja a kutya fajtatiszta származását. (ETSZ által kiadott törzskönyv)

Az oltási könyvben és az útlevélben a törzskönyvi számot is fel kell tüntetni.

Az oltási könyv a kutya tulajdonjogát nem igazolja (útlevél sem).

( 127/2012. (XII. 12.) VM rendelet, 2/6)

( 27872 MAGYAR KÖZLÖNY 2012. évi 167. szám)

Nekem van egy labradorom, fajtatiszta (tudom, hogy fajtatiszta de nincs törzskönyve és a szüleit nem tudom, h hol vannak) szóval h nincs igazolás róla de mégis beva írva h labrador.. akkor most mivan? (amielőtt belémkötnétek akkor fajtajellegő keverékem van és bevan írva h labrador..)

2012. dec. 14. 12:37
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ugyan már milyen tájékoztatót? Nesze semmi fog meg jól van benne !
2012. dec. 14. 14:21
 12/20 anonim ***** válasza:
Aki törzskönyveztet azokat mind érinti!
2012. dec. 14. 14:22
 13/20 anonim ***** válasza:

és ha a gazda már beírta? megbüntetik?

kérjen új könyvet, vagy szövegjavítóval rondítson bele? mégis mi értelme ennek?

hogy az újonnan kiállítottakba nem írják be, azt értem, és ilyen szempontból látom is némi értelmét (valóban egyfajta enyhe visszatartó-hatása lehet a szaporítótól vásárolni szándékozóknak), de a meglévőkkel mi lesz?

2012. dec. 14. 14:29
 14/20 anonim ***** válasza:
0%
aki exportra szaporít nagyba azokat nem állítja meg ráadásul kevesebben fognak törzskönyveztetni
2012. dec. 14. 14:43
 15/20 anonim ***** válasza:
Ha valaki szaporítótól vásárol kutyát, nem az oltásiját fogja nézni, milyen fajta van beleírva.Egy oltásiba bőven elég lenne csak annyi: kutya.
2012. dec. 14. 15:10
 16/20 anonim ***** válasza:
58%
Azért lehet, hogy elbizonytalannak néhányan, ha az van odaírva, hogy labrador jellegű keverék, vagy beagle jellegű keverék.
2012. dec. 14. 15:25
 17/20 anonim ***** válasza:
0%

Akiknek kialakult "vendégkörük" van és exportra adnak el kutyát nagyban..ugyan már, ki fogja őket megakadályozni?

Főleg ha a kutya az élelmiszerlánc tagja. Még meg is eszik

2012. dec. 14. 15:34
 18/20 anonim ***** válasza:
18%

Nem az számít, hogy mi van beírva az oltási könyvbe, az csak egy papír, ahogy a törzskönyv is. A kutya számít.

Az én kutyám egy magyar vizsla-labrador keverék, de számomra értékesebb bármelyik törzskönyves tenyésztő kutyájánál.

2012. dec. 14. 16:50
 19/20 anonim ***** válasza:
56%
Szerintem jó ötlet, mert sokan vissza riadnak ha az oltásiban fajta jellegű keverék lesz írve
2012. dec. 14. 18:30
 20/20 anonim ***** válasza:
Akik megvették eddig a törzskönyv nélküli occcccsóóó kutyát ezután sem fogja érdekelni sem a papír sem az, hogy mi szerepel az oltási könyvben.
2012. dec. 14. 19:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!