Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mik az első teendők, ha...

Mik az első teendők, ha hazahozok egy 10 hetes németjuhászt?

Figyelt kérdés
Gondolok itt az első 1-2 hétre. A nyilvánvaló dolgokat is írjátok le légyszi!
2009. aug. 21. 09:24
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

semmi különös feladatod nincs. Foglalkozz, játssz vele. Pár nap után már elkezdheted tanítani.

Szóval semmi extra:)

(Oltásokat figyeld, mikor kell dokihoz vinni.)

2009. aug. 21. 09:30
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Egybol rà kell tenni a nyakorvet,hogy megszokja.A sétàltatàst is jobb poràzon kezdeni.Ki kell alkitani a megszokott etetési idot,napirendjét.vigyàzni kell,hogy ne terheld tul,mert még hamar elfàrad.
2009. aug. 21. 10:22
 3/7 anonim válasza:
100%
Szia. Én mikor hazahoztam a kis kutyum, akkor kialakítottam neki egy saját fekhelyet, kajás edénykéi helyét, és vettem neki gumijátékot, kapott egy régi leszuperált bőrkesztyűt szintén rágcsálni (ne a papucsom legyen az áldozat :) ), beszereztem nyakörvet, pórázt…. Az első nap éjjel sokat sírt, nyüszített, mert a fekhelyét másik szobába helyeztem el, és csak nem akart ott aludni. Kénytelen voltam a fekhelyét az ágyam mellé rakni. Így megnyugodott, és aludt. Aztán minden egyes nap messzebb raktam a fekhelyét, hogy szokja, mert alapvetően kinti kutyunak szántam, de akkor még hideg tél volt, így 2 hónapig bent a házban aludt. Sokat tanítgattam, és persze sokat játszottam vele. Az udvarra szoktatás (éjjelre) nem volt egyszerű, az első két-három éjjelt végigsírta, de át kellett vészelni, pedig nagyon fájt a szívem a nyüszítés hallatán. De hamar megszokta, 2-3 napig volt vészes. Ha benti kutyának szánod, akkor fontos, hogy sűrűn vidd ki sétálni főleg az elején, és addig maradj kint vele, míg tuti elintézi pisi-kaki dolgait. Fontos, hogy reggel az első dolgod az legyen, hogy kiviszed, mert ilyenkor már tuti pisilnie kell. (Lehetőleg meg kell oldani, hogy ne bent végezze el a dolgát, persze ez nem mindig jön össze. :)) Ha megeteted, akkor utána kb. fél óra múlva, szintén ki kell vinni sétálni, ha azt szeretnéd, hogy hamar szobatiszta legyen. Érdemes már korán elkezdeni tanítgatni, pl. ülni, és ha sikerül neki, akkor jutalomfalat. Hirtelen ennyi jutott az eszembe. Ja és örülj az új jövevénynek!!! 
2009. aug. 21. 10:34
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Először is irány az állatorvos. Kell egy általános kivizsgálás (megnézi tiszták-e a szemei, nem puffadt-e a hasa, stb..), valamint az oltási programot, a féregtelenítést is megbeszélitek. Ad kullancs elleni készítményt.

Mire megjön a kiskutya be kell vásárolni. Megfelelő méretű nyakörv, póráz, tálak, fekhely (kutyaház) kell neki. (A fekhely lehet egy régi pléd is a házba, amit az anyakutyától hoztok. Így elöbb megszokja a helyet.) A tenyésztőt kérdezd meg,h milyen táppal etet és abból vásárolj be előre néhány kilót.

Ha haza vittétek nem szabad az első napokban agyon ajnározni, mert utána meg ha egyedül marad, akkor sírni fog.

A tenyésztőtől kérdezd meg azt is,h mennyit ad enni a picinek és azt mikor. De általában egy ekkora kölyök még 4szer eszik.

Ha minden oltása meg van (a doki ebben is segít) akkor lehet kivinni az utcára sétálni a kutyát. De addig is szoktasd hozzá a nyakörvhöz és a pórázhoz.

2009. aug. 21. 18:48
 5/7 anonim ***** válasza:
0%
Nos, még MIELŐTT hazahozod, keresel egy-két kutyás könyvet, és nem baszogatsz minket azzal, hogy írjunk neked egyet. Ha ez megvan, akkor jöhetsz a konkrét kérdésekkel.
2009. aug. 22. 16:10
 6/7 A kérdező kommentje:
K.csög öcsém, ha b.szogatásnak veszed, akkor úgy kell neked, miért olvasod? Próbálok minél életközelibb infókat szerezni a kutyatartásról, erre ez a legjobb módszer. Akinek nem ez a véleménye, olvasgasson nyugodtan száraz szakkönyveket, szíve joga, de nekem ne oszd be, mit tegyek! Tanácsot kértem, nem utasításokat.
2009. aug. 23. 19:26
 7/7 A kérdező kommentje:
Mindenki másnak köszönöm a segítséget!
2009. aug. 23. 19:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!