Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Játékféltő, gyűjtögető kutya...

Játékféltő, gyűjtögető kutya leszoktatása erről?

Figyelt kérdés
Menhelyes kutya, begyűjtögeti a játékokat, botokat, mindent, és őrzi, nem enged hozzányúlni. Van két másik kutya, az ő dolgaikat is be akarja gyűjteni, és vagy elveszi a másik kutyától, vagy ha az nem hagyná, akkor morog, verekszik. Emberrel nem csinálja, csak a többi kutyával. Hogy lehetne erről leszoktatni? Tudom, vegyem el a játékokat, de egyrészt bármit, amit talál, begyűjt, pl papucsot is, másrészt nem fair, hogy a többi kutyának nem lehet saját játéka miatta... Menhelyes kutya, 5 éves, még nem olyan régen van nálunk.
2012. dec. 11. 09:26
1 2
 11/13 Szilvi & Argos ***** válasza:

Az nagyon jó, ha alapban jól nevelt kedves kutya.

Azt Te klasszul csinálod, hogy a régi kutyákat próbálod fölé helyezni. Azonban ha az új kutya dominánsnak tűnik és a másik kettő ezt elfogadja, akkor a későbbiekben lehet, hogy Neked kellene tudatosan őt előnyben részesíteni, megerősíteni a falkavezéri szerepben...De ezzel én nagyon óvatosan bánnék lévén, hogy most került Hozzátok.

Én is a játékok feletti hatalom kimutatását javaslom mindhárom kutya esetében, és közös játékokat úgy, hogy mindenkinek van 1-1 játéka.

Az, hogy Te se tudod elvenni tőle a játékokat, az komoly baj...ezt csere-bere alapon megtanítani neki

2012. dec. 11. 15:02
 12/13 Tyler913 ***** válasza:
Én azt csinálnám,hogy minden létező játékot elraknék a kutyák elől. Ugyanis a játék nem az övék,hanem a Tied! Csak akkor van játék,amikor Te előveszed,és játékot kezdeményezel. Így elejét veheted az ilyen gyűjtögetős-féltős jelenségeknek. Ha séta során,bottal is ezt csinálja a kutyád a többiekkel szemben,azt szerintem hagyd. Ha összekapnának,szét kell őket választani,de az normális,hogy az egymás közötti erőviszonyokat tesztelgetik így. Ha viszont Neked nem ad oda valamit,akkor nagyon súlyosan büntesd meg.
2012. dec. 12. 07:54
 13/13 anonim ***** válasza:
nem mindig az a kutya van elől a rangsorban, akit mi szeretnénk. Ez az ő döntésük. Te csak kezelni tudod.
2012. dec. 12. 13:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!