Játékféltő, gyűjtögető kutya leszoktatása erről?
Figyelt kérdés
Menhelyes kutya, begyűjtögeti a játékokat, botokat, mindent, és őrzi, nem enged hozzányúlni. Van két másik kutya, az ő dolgaikat is be akarja gyűjteni, és vagy elveszi a másik kutyától, vagy ha az nem hagyná, akkor morog, verekszik. Emberrel nem csinálja, csak a többi kutyával. Hogy lehetne erről leszoktatni? Tudom, vegyem el a játékokat, de egyrészt bármit, amit talál, begyűjt, pl papucsot is, másrészt nem fair, hogy a többi kutyának nem lehet saját játéka miatta... Menhelyes kutya, 5 éves, még nem olyan régen van nálunk.2012. dec. 11. 09:26
11/13 Szilvi & Argos válasza:
Az nagyon jó, ha alapban jól nevelt kedves kutya.
Azt Te klasszul csinálod, hogy a régi kutyákat próbálod fölé helyezni. Azonban ha az új kutya dominánsnak tűnik és a másik kettő ezt elfogadja, akkor a későbbiekben lehet, hogy Neked kellene tudatosan őt előnyben részesíteni, megerősíteni a falkavezéri szerepben...De ezzel én nagyon óvatosan bánnék lévén, hogy most került Hozzátok.
Én is a játékok feletti hatalom kimutatását javaslom mindhárom kutya esetében, és közös játékokat úgy, hogy mindenkinek van 1-1 játéka.
Az, hogy Te se tudod elvenni tőle a játékokat, az komoly baj...ezt csere-bere alapon megtanítani neki
12/13 Tyler913 válasza:
Én azt csinálnám,hogy minden létező játékot elraknék a kutyák elől. Ugyanis a játék nem az övék,hanem a Tied! Csak akkor van játék,amikor Te előveszed,és játékot kezdeményezel. Így elejét veheted az ilyen gyűjtögetős-féltős jelenségeknek. Ha séta során,bottal is ezt csinálja a kutyád a többiekkel szemben,azt szerintem hagyd. Ha összekapnának,szét kell őket választani,de az normális,hogy az egymás közötti erőviszonyokat tesztelgetik így. Ha viszont Neked nem ad oda valamit,akkor nagyon súlyosan büntesd meg.
13/13 anonim válasza:
nem mindig az a kutya van elől a rangsorban, akit mi szeretnénk. Ez az ő döntésük. Te csak kezelni tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!