Palotapincsi ilyen hidegben láncon?
az egyik falubéli vett még a tavasszal egy pincsit.volt egy nagy termetű németjuhász keveréke.
a nagykutya eltűnt,és most a pincsi van a helyén láncon.a háza a nagyhoz van méretezve,és nincs az ajtaján semmi.
kinek lenne érdemes szólnom?
ez már állatkinzás igaz?
utolsónak:szerintem te félreértettél :)
nem az enyém a kutya.
ezek szerint csak az én szememet szúrja?
szerintem ez nem normális,de ha már kicsapja az udvarra,legalább ne kötné meg :/
szerintem akkor lenne normális,ha a méretéhez igazodó ház valami függönnyel,rengeteg pokróccal,és lánc nélkül.
de az hogy maga a ház akkora hogy én is kényelmesen belebújhatok,és nincs az elején semmi,ha úgy vesszük a szabad levegőn van.
nekem a pincsi akkor is lábmelegítő marad,ha hosszú a szőre,ha nem...
Egyáltalán nem normális és legszívesebben a gazdit tenném a láncra hogy tudja már milyen...
A pincsi egyébként is társasági kutya nem a kertben élésre van tenyésztve. Az meg hogy még láncon is van...
Gondolom sok törődést kaphatsz szegény kutyus:((
Viszont nem valószínű hogy bármi is történne ha szólnál az illetékes szerveknek.. Ennél jóval súlyosabb esetekre se reagálnak..
bejelentes@orszagosallatvedorseg.hu
Írd le az esetet pontos helyszínmegjelöléssel.
Én megértelek, és egyetértek veled. Mindig szörnyű látvány, ha örökösen láncon van egy kutya.
A mi utcánkban egy gyönyörű golden retrivert tartanak hasonlóan. Megvették pár hetesen, amíg aranyos kölyök volt szeretgették, meg játszottak vele. Azután felnőtt, "rendet csinált" a kertben, gyorsan bezárták egy kb. 12 négyzetméteres kennelbe, azóta alig jött onnét (2 éve), talán havonta 1- 2 alkalommal. Sétálni még sosem volt. Igazából kap rendesen enni, van rendes háza, de nagyon rossz mindennap látni, hogy milyen vágyakozva nézi a kertben játszó gyerekeket.
Van egy ismerősünk a Fehérkereszt Állatvédő liga- nevű szervezetnél. Ő mondta nemrég, hogy ha állatkínzást tapasztalunk, nyugodtan jelentsük be, pl az email- címükön. (feherkereszt@feherkeresztliga.hu)
Esetleg itt próbálkozhatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!