Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Tudnátok segíteni, hogy a...

Tudnátok segíteni, hogy a következő leírás alapján milyen ehhez hasonló kutyafajták közül választhatnék?

Figyelt kérdés
Őrző-védő, vagy testőr, rövid szőrű, inkább közepes testű, de lehet nagy is, és család-centrikus legyen, lehetőleg kijöjjön a többi kutyával, bár ez neelés kérdése is, nade azért a hajlam akkor is ott van egyes fajtákban. Igazából a boxer is nagyon bejön, csak sajnos nagyon túl van tenyésztve. A roti utyanígy. Ezeken kívül???
2012. dec. 9. 18:22
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Tudom, hajajj! Sok itt is a neveletlen. A corso pláne kanban, nekem túl sok lenne a nj mellé. Esetleg egyedül és egy szukát bevállalnék. De így... mondjuk a németjuci jól van nevelve, csak hát azért akkor sem mernék mellé corsot. Staffok közül pedig egyetlen kutyát tudok, akit elengedve sétáltatnak és szót fogad, de az sem amstaff, hanem angol staffbull. A többi mind csak pórázon sétál és sajnálom is őket. Most mégis elgondolkodtam a boxeren. A Kárpáti boxer kennel szerintetek megbízható? Most néztem a weboldalt és nagyon szép kutyái vannak. Megbízhatónak tűnik elsőre.
2012. dec. 9. 19:20
 12/18 A kérdező kommentje:
Igen, és akkor miért van az, hogy pl a schnauzerek, bullmasztiffok nem hajlamosak kb semmilyen betegségre, és a németjuhászok pl fülgyulladásra, meg minden xarra?Hiába veszi tenyésztőtől az illető, akkor is hajlamosak bizonyos fajták, bizonyos betegségekre és nem a szaporítótól vásárolt kutyákra gondolok...
2012. dec. 9. 19:24
 13/18 anonim ***** válasza:
a betegségre való hajlam (vagy épp az, hogy télen fázik a kutya) nem azt jelenti, hogy túl van tenyésztve egy kutya. mellesleg megsúgom, mostanában a staffok is eléggé népszerűek ezáltal, ahogy fogalmaztál "túl vannak tenyésztve".
2012. dec. 9. 19:42
 14/18 anonim ***** válasza:

Pedig a boxer szerintem tökéletes választás lenne.

Tenyésztőtől kell vásárolni szűrt szülőktől kiskutyát és akkor a fajtára jellemző betegségekre szűrve van.

Nekem bullmasztiffom van és ők is hajlamosak bizonyos betegségekre. Pl. diszplázia. Nincs olyan fajta, amelyikre garancia van, hogy makk egészséges kiskutyákat tudsz venni, ha ajánlunk egy fajtát, többé-kevésbé mindegyik fajtánál vannak olyan betegségek, amikre hajlamosak. Minden azon múlik, hogy tenyésztőtől veszel-e kutyát vagy sem.

2012. dec. 9. 19:46
 15/18 anonim ***** válasza:

Argentin dog-ot tudom ajánlani. Igaz nekik a kutyákkal való szocializációjára nagyon oda kell figyelni!

Mivel fehér szőrűek a süketség lehet egyik probléma, de ezt egy tenyésztő alapjáraton szűri.

Valamint a csirke és gabona allergia is jellemző rájuk, ami idősebb korára is kialakulhat. De ezzel könnyen együtt lehet élni. :)

2012. dec. 9. 20:59
 16/18 A kérdező kommentje:
Jajj argentin dogot nem kérek! Szépek, de túl nagy és elég nehéz eset.
2012. dec. 9. 21:32
 17/18 anonim ***** válasza:

Azért írtam, mert a cane corso is szóba került. Termetileg nem kisebb, természetében sem nehezebb eset, szóval ha úgy érzed, hogy a dogó nem a te eseted, akkor a corso sem a te kutyud :)

A boxerek nagyon aranyosak. :)

2012. dec. 9. 21:39
 18/18 A kérdező kommentje:

Szerintem a boxer lesz. Ha vele is minden menni fog, talán majd legközelebb bevállalósabb leszek! :D

Azért köszi.

2012. dec. 9. 22:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!