A kutyák (ha az esetleges párzás nem tüzelési időszakban történt) szoktak vehesség ideje alatt tüzelni?
Ivartalanításra nem gondoltál? Az én spánielem még régen emlőrákban és szövődményeiben pusztult el. Hiába műtötték meg. Akkoriban sajnos nem tudtam, hogy megelőzhető lett volna.
Ha ivartalaníttatod, bármikor átmehet játszani a másik kutyához.
Szerintem nem vemhes a kutyád.
Off: Bocsi, de az előző válaszra szeretnék reagálni: Ez hülyeség, hogy ivartalanítás után nem lehet emlő daganata, max csökkenti az esélyét. A mi spánielünk 7 évesen lett ivartalanítva. Rá 3 év múlva lett emlő daganata. Kiműtettük. Egy évig nem volt semmi baja. Utána 3 nap alatt olyan nagyra nőtt vissza, hogy kifakadt, és kénytelenek voltunk elaltatni.
"Viszont a méhgyulladás így is megelőzhető."
Nem megelőzhető, hanem ami nincs, az nem tud begyulladni:))))
A mi kutyánk, akkor 7 évesen ki lett ivartalanítva a daganat után, az orvos javaslatára, ha már műtik, azt is vegyék ki.
De 7 évesen már nem sok értelme van, ivarérés előtt a legjobb. De neten minden fent van, vagy állatorvos megmondja, nem a szomszédra kell hallgatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!