Mi a kutyátok neve? Milyen fajta? Mit tud megcsinálni? =)
Az én kutyám neve Kitti, öt éves lesz októberben, és labrador keverék. A nevéből eredően természetesen szuka.
Nagyon okos, csomó szót ismer, és feltétlenül engedelmeskedik.
Hallgat a nevére, és érti a "gyere ide", "menj ki", "marad", "ül", "fekszik", "add a mancsod", "nem azt, a másikat", "fogd a botot", "add ide", "engedj", "nem szabad", "fújj", "tessék", "fordul" kifejezéseket.
Ha az egyik oldalán fekszik, és azt mondom, "fordul", engedelmeskedik, ha leteszem el a kaját vagy a vizet, és azt mondom, "nem szabad", nem nyúl hozzá (ha nagyon szomjas, se), csak ha azt mondom, "tessék".
Tudja, hogy csak a folyosóra jöhet be, és nem is jön tovább, csak ha hívom, és egybből kimegy, ha kérem.
Ismeri a két macskámat, és ha a cicák nincsenek itthon, és a kutya látja, hogy keresem őket, de nem jönnek, és én bemegyek, fura hangon ugat, ha megérkeztek a cicák. Ha kérdem, "hol a cica?", ő abba az irányba néz, ahonnan jönni fog a macska (leellenőriztem, többször is, olyan, mintha ráérezne, hol vannak).
Arra is van ugatása, ha az udvarra idegenek másznak be a bástyán keresztül. Általában nagyon kedveli az embereket, nem ugrál rájuk, egyátalán nem is harap, de ha valaki bántotta, azt nem felejti el, és azt ugatja. Én betehetem a szájába a kezem, akkor sem harap meg.
Nem tudom, átlagos képességek-e ezek, de - mivel jóformán alig kellett tanítani - feltételezem, ha a kutya szereti a gazdiját, megteszi ezeket a kedvéért. Olyan, mintha a kutyám értené az embernyelvet, nagyon büszke vagyok rá.
Basset, Boldizsár.
Tud bambán nézni, mindent összenyálazni, összeszőrözni és derültséget kelteni mindenkiben amikor parancsolgatni próbálok neki.
Szót nem fogad, de nagyon mókás állat.
Labrador és Bella a neve ^^ "Ül-fekszik" az már nagyon megy neki:P Pacsit is ad néhanapján,"kifelé" amikor beszökik engedély nélkül a házba,és pont ma kezdtem el neki a "helyedre"-t megtanítani ami elég jól megy neki:D
Jaés belekezdtünk házilag az agility-be,nagyon szereti és tudja mi a dolga :D
Kettő van.
Egy lány szálkásszőrű tacskónk, Szuzi a neve, nagyon aranyos, nem önfejű, csak akkor jön ha hívjuk, ha rosszat csinál elég egyszer rászólni és többet nem csinálja, még csak picit sem lett soha megütve.
A másik fiú egy fehér palotapincsi-tacskó keverék, de inkább úgy néz ki mint egy fehér tacsi. Nagyon szép, és nagyon önfejű, nem hallgat semmire, viszont nagyon jól tud pitizni!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!