Hogyan ismertessem össze az én kutyámat a többi kutyussal?
Van egy 1 éves westie kan kutyusom, nagyon okos és játékos csak az a baj ha séta közben vagy az ismerősöm elhozza a kutyáját akkor nyugtalan lesz és morog is. Lehet, hogy az a baj kölyök korában keveset találkozott több kutyával vagy az hogy mind a 2 fiú?
Hogy ismertessem össze az enyémet a többi kutyával?
Nálunk van egy kisebb kutyás csoport, akik mindennap kimennek egy bizonyos térre. Van, hogy csak ketten vagyunk, de jó időben voltunk 6-10-en is. Ide olyan kutyát vittem aki minden kant megtámad és nem visszahívható. Ott elengedtem, mert a kutyáktól nem ment el és kicsit szocializálódott is. Talán nálatok is van ilyen tér és találkozók. Ez ingyen van, nem úgy mint a kutyasuli és azért itt is lehet másoktól tanulni meg a kutyusnak nyagon jó szocializálásra. Plusz jól kisétálja magát, ugrándozik a többiekkel.
Mára a kutyus visszahívható és nem morog minden kutyára. A lényeg, hogy engedd el, bízz benne mert egy pórázra csatolt kutyával igen nehéz bírni több kutya közelében. És az állatok sokmindent eltanulnak egymástól, ha látják, hogy a másik kap érte kaját.
Hol laksz, hátha ott ahol én?
Szeged. :)
Ha össze verekednek, először ne avatkozzatok bele, semmiképpen. ha pórázon vannak, dobd el a pórázt, kezdj el futni a másik irányba. Persze akkor, ha a te kutyád a támadó, ha a másik kutya a szájában lóbálja, nyilván ne hagyd ott. De ha ő a támadó és a te védelmezésed miatt támadott, akkor abbahagyja. Plusz ha ott a gazdi, akkor sokkal vakmerőbbek.
Ha a másik kutya a támadó és nem harapja pont a kutyád, ordíts rá, fogd meg a hátsó lábait, stb. Én ilyenkor bármire képes vagyok. Persze csak akkor, ha nem a te kutyád a hibás.
Amúgy a harc jelei előre láthatóak. Hátán feláll a szőr, feszültebb lesz, morog, ha fél behúzza a farkát.
Kutyám és barátnőm kutyája utálja egymást, pórázon összeverekedtek, a vizsla majdnem megette a tacsimat, szabadon viszont csak kicsit morogtak egymásra.
Fontos még, hogy ne simogass más kutyát sétáltatásnál, ha a tiéd féltékeny típus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!