Mivel, hogyan vágjam le a kutyám karmát?
Kozmetikus nincs a környékünkön, a helyi állatorvos nem foglalkozik ilyesmivel (azt mondta vágjam le én).
A guillotine karomvágó, vagy a "metszőolló"-szerű a jobb?
és ha esetleg megkérnéd, hogy csak az egyik karmán mutassa meg? megmondod neki, hogy kap érte pénzt, ezért ne főjjön a feje, aztán pedig már te is letudod neki vágni.:)
am az orvos jó nagy kretén lehet már nem azért...:S
Bocsi, hogy beleoffolok, de nekem is lenne körmös kérdésem.
Egy nagy testű, 60kg-os kutyánál hosszúnak számít a kb. 1-másfél cm között lévő köröm? A lábujjain már jóval túlért.
Kerti kutyus, minden nap 1-2 órányi sétával ilyen hosszúak a körmei.
Próbáltam nézegetni google-n képeket, de nem találtam használhatót, hogy más kauknak milyen hosszú.
Árt-e ez neki? Ha igen, elviszem kozmetikushoz vagy dokihoz levágni, ez nem is kérdéses.
síma nagy körömvágó ollóval levágod . cc: 4-5 mm a nagy karmokból !
ami tompa,vagy rövid ( általában a hátsó lábakon jobban kopik ,tehát rövidebb)azt hagyd békén .
ami már görbül , pl első lábakon az 5-dik ujj, abból lehet a legtöbbet lecsípni.
ha futtatod néha betonon, akkor kopik erősen !
javaslom,etetés után vágd le,mikor elnyugodott.
és utánna ,kend be a talpát ápoló-krémmel :)
a kutya állat,és mint ilyen nem kell azonnal állatorvoshoz vinni,meg kutyakozmetikushoz ,ha valami apróságot meg kell tenni :)az ember általában értelmes ,és képes gondoskodni másokról .
tehát vágd le . a flexet nem kell használnod hozzá :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!