Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Biciklisek és kutyások. Mit...

Biciklisek és kutyások. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés

Budapesti külváros, csodásan lehangoló lakótelep, egyetlen előnye a tágas szép kis parkok, ahol a kutyák ki tudják élni magukat. Póráz nélkül természetesen, mert a kutyafutattók akkorák, hogy még én sem fáradok ki ha 20X körbefutom. Meg persze a sz*rszőnyeg sem túl vonzó.

A tágas parkokban egy fia bicikliút nincs.

Magam is biciklizek, ha tehetem, támogatom a critical mass-t, szívesen járnék nap-mint-nap biciklivel, de félek a közlekedésbe is bebiciklizni, csak ha van út akkor szeretek két keréken közlekedni.

Szóval most úgy állunk, h a kerékpárosoknak is szar, mert nincs útjuk a legtöbb helyen, a kutyásoknak is szar, mert nincs tisztességes kutyafuttató.

A probléma az, hogy ugye a kutyák vadul hajtják egymást, kiélik magukat, társadalmi életet élnek. Tisztességes kutyásnak ezt kötelessége biztosítani kedvencének.

De úton utfélen jönnek a biciklisek, és bár ezek a kutyák egy szóra a gazdi lába mellett vannak a száguldó ill. részeg kerékpárosoktól nem tudjuk megóvni őket.

Az én kutyámat 2X csapták el, az összes többit megszámlálhatatlanszor. Egy öreg kutyát már halálra is gázoltak.

Mit lehet tenni? A biciklisek 40%a tisztességesen lassít, a többi meg elcsapja a kutyákat és még neki áll feljebb, h kössem meg.

Nincs rendes kutyafuttató, hol mozogjon máshol????

Nincs rendes bicikliút hol biciklizzen???

Rengeteg a veszekedés érthető módon a két csoport között, de mivel mindkettőnek igaza van, marad az ordítozás. ...

Kerékpárosok és kutyások könyörgöm fogjunk össze, és inkább lassítsatok, ha hancúrozó kutyát láttok, 20 mp és már nem lesz útban. :(

Ti mit gondoltok?

2009. aug. 19. 08:43
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Bár én nem Buapesten lakom, de én is sokat közlekedek bicajjal.Nálunk sincs mindenhol bicikliút és én ha kisgyereket vagy kutyát látok természetes, hogy lefékezek.
2009. aug. 19. 09:09
 2/6 anonim ***** válasza:
70%

és gyalogos-kutyás vagyok, mondjuk mi a dunaparton szoktunk sétálni meg pancsolnai, ezt a helyet a bringások is szeretik, és ők lassítanak, én meg megfogom a kutyát itt ez működik, de lehet hogy ha kisebb kutyám lenne átmennének rajta...

párszor bicigliztem azért én is, de amikor közterületen szabdon kutyát láttam eszem ágában sem volt lassítani, nem bíztam abban, h a kutya nem akar-e "játszani" velem... inkább nem kockáztattam, h esetlegesen egy neveletlen kutya, hasonló gazdával, megkapjon.

2009. aug. 19. 09:56
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Tökéletesen igazad van! Aki biciklicik, az a természetes életmód híve, szereti a természetet, amibe az állatok beletartoznak. Következésképp vigyáz rájuk. Ez lenne a normális. Én is bringázom, lassítok a kutyás helyeken, meg is állok, ha öreg kutyus bóklászik mellettem :-) Kutyám is van, akit mindig a lábam mellé hívok, ha bringás jön.
2009. aug. 19. 10:22
 4/6 anonim ***** válasza:
100%

a városban, ha lehet csak kerékpárral járok ( 20 év vezetés után nem-csoda :).

sőt , néha olyan bátor vagyok ,hogy a kutyámat is elviszem magammal . imád mellettem futni, persze póráz van rajta.

viszont,hogy előre ki kell gondolnom az útvonalat ,az nem semmi .

pont mint 1 taktikai és logisztikai rémálom .

a főúton nem lehet, a bicigliút a városon kívül indul ,a mellékutcákban a kutyák nem tartják tiszteletben a kerítést ( nyitott kapun símán kitámad !), a járda nem erre való ,

lassú kerekezés mellett is nagyon kell figyelni minden irányba ,de ha egy kutyást látok, aki póráz nélkül sétáltatja a kutyáját, hát bizony , nem bízom benne .

azért, mert a legtöbben képtelenek visszahívni a kutyájukat, ami persze azonnal rohan felénk, játszani,vagy támadni,vagy csak mert kutya :)

a kutyás társadalom nagyobb része ( sajnos ) még nem felelősen gondolkodik .

egyre többen sétáltatnak ,hiszen jó idő van , csak a kutya nem lett megtanítva arra ,hogy a gazdinak szót kell fogadni.( a kertben tartott kutyák,akiket heti 1-2 × elvisz a gazdi, hogy a szomszéd is lássa,meg az asszonynak is kell a séta :)) csak szerencsétlen eb , meg húz 1000-rel ,és ugat mert menne bele a világba .

aki ,pedig naponta trenírozza,sétáltatja, tanítja ,foglalkozik a saját kutyájával ,néha bizony pont azért megy félre, mert tudja, nem a saját kutyája a neveletlen , de el kell kerülni a csata lehetőségét is .

bár a Kressz tiltja a kutyás kerékpározást a sport ( BIKEJÖRING )a városon kívül jól használható.

a kutyának is jót tesz.

da , valahogy ki is kellene jutni a városból :)

szerintem ,egyre többen és többen rájönnek,hogy a kutyáva élni nem azt jelenti, hogy enni adok neki ,mert ugat .

hanem ,a kutya a társunk, akivel ,lehet sétálni is ,meg boltba menni , meg úszni, meg szinte mindent ,csak meg kell tanulni velük bánni !!

apropó : kutyára hátizsák, vagy esetleg nyeregtáska kutyára ,hol kapható ?

2009. aug. 19. 11:06
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Előző!

Jó, hogy te úgy tapasztalod, h egyre több a felelős kutyatartó. Én sajnos az ellenkezőjét látom,pl akár öleb,akár nem egy kutya akkor is szocializálni kell, mert kutya. "Imádom" azokat, akik a pórázzal együtt a karjukba húzzák kedvencüket, mikor egy másik kutya 20 mes körzetbe kerül. :P

A társaság, akikkel sétáltatni szoktam, amolyan autonóm kutyasuli, de ez sajnos eléggé egyedi.

2009. aug. 19. 12:15
 6/6 anonim ***** válasza:
50%

ezt a kutyát a karján sétáltatót ismerem :)

majdnem minden kis testű kutya tulaj, sietve felkapja az ő kis morgó ugató kedvencét,mikor a közelbe érek a nagy fekete bernivel.

az meg csak les bambán,hogy miért emelik fel a kicsi kutyát ?

( remélem nem azt akarja ,hogy őt is felemeljem :)

bár megnézném a sok felkapkodós gazdi arcát, amikor

ők közeledve felém ,én kapnám ölbe ,kis 45 kg kutyám :)

jó lenne kandi-kamera felvételnek :)

sok a hülye , de lassan javul a mutató,és kezdenek tanulni .

2009. aug. 19. 16:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!