Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért sír minden etetés...

Miért sír minden etetés előtt? Ez normális?

Figyelt kérdés
Másfél éves korában "örököltem" egy keverék kiskutyát. Nagyon girhes volt, két felelőtlen csődtömeg "gondozta" akik gondoltak egyet, közölték, hogy ráuntak, befogadom én, vagy viszik menhelyre? Befogadtam... neveletlen volt, mindentől rettegett, eleinte az evésből is cirkuszt csinált, bármilyen apró zajt hallott kaja közben, azonnal elrohant és aznap már nem lehetett rávenni, hogy fogyasszon bármit... szörnyű volt, na. Már 2,5 éve velünk van, már kineveltük belőle a gátlásait, a szorongásait, de pár hete minden vacsora előtt, amíg mi (emberek) eszünk, addig ő a helyén fekszik, nem koldul, nem bámul minket, de ömlik a könny a szeméből. Vacsora után leszedem az asztalt és első dolgom, hogy neki is enni adjak, ezért nem értem: mi baja van? Mit csináljak másként?
2012. dec. 3. 13:00
 1/6 anonim ***** válasza:
Adj neki akkor, amikor ti is esztek. Biztos nehéz neki nézni, míg ti esztek. Szegény kutyus, jó, hogy nálatok jó helye van.
2012. dec. 3. 13:04
 2/6 A kérdező kommentje:

Azt kellene? Attól tartok, hogy akkor nem fogadna el falkavezérnek, ugyanis már nem félénk, simán a "fejemre nőne" ha hagynám.. :)

De ha nincs más... olyan rossz nézni, ahogy csendben folynak a könnyei, mint akit éheztetnek (még mindig).

2012. dec. 3. 13:09
 3/6 anonim ***** válasza:
90%
A kutya akkor eszik, amikor adsz neki. Mi köze ennek a "falkavezérséghez"? Nem az asztalról kapná a kajáját.
2012. dec. 3. 13:38
 4/6 anonim ***** válasza:
Egy kutya nem tud sírni (bár kivételek lehetnek:P). Lehet, hogy csak hisztizik, hogy ő is olyat akar enni, amit ti. Néha ehet is, de mindig nem jó, mert ő azt egy jelnek veszi, hogy egyenrangú veletek. Sajnos a saját bőrömön tapasztalom, hogy nem szabad ilyet csinálni, mert ahogy egyre jobban elkényeztettem a kutyámat, most nem hallgat rám séta közben és agresszív más kutyákkal néha, bár már kezd visszanevelődni normálissá.
2012. dec. 3. 14:04
 5/6 A kérdező kommentje:

Hát mindenhol azt olvasom, hogy a kutya csak utánunk kapjon enni, utánunk mehet be az ajtón, stb. különben nem fog elfogadni falkavezérnek, ezért kapott eddig utánunk enni. De ha tapasztalataitok szerint ez nem számít, akkor örömmel változtatok ezen, nem bírom nézni, ahogy sír.

Harmadik válaszoló: esküszöm, hogy sír. Dől a könny mindkét szeméből, de soha máskor, csak az etetés előtt. Nem beteg a szeme, nem csinál műsort, nem nyüszít, csak csendben fekszik összekucorodva és könnyezik. Szívszaggató látvány :(

2012. dec. 3. 14:22
 6/6 anonim ***** válasza:
off_ de soha nem láttam még ilyet, kérlek tegyél fel képet
2012. dec. 4. 01:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!