Törzskönyves kutya chipelése?
Kétszer nem lehet chippeltetni. Nem értem, miért csak januárban ér ide a tk? Az átfutási idő 3-3,5 hét mostanában, tehát ha ma adjátok be, legkésőbb akkor is ideér január első pár napjára.
A chip beültetés pedig csak minden 4 hónapnál idősebb kutyát érint. A Tiéd már elmúlt 4 hónapos? Ez azért van, hogy a törzskönyvezett kutyáknál be lehessen várni a tk-ek megérkezését.
Ha elmúlt 4 hónapos a kutyád, az alombejelentőt még nem adták le, akkor előfordulhat, hogy kicsúsztok a dec. 31-es időből, de ekkor két dolgot lehet tenni:
1. megvárod, míg megérkezik a tk, és bechipelitek a kutyát. Pár hetet csúszik, de kit érdekel, a lényeg, hogy kerül bele chip. (fontos, hogy január 1-je után, és a chip beültetés előtt a kutya nem kap orvosi ellátást, mivel azt csak a chipezett kutyák kaphatnak).
2. ha még nem adtátok le az alombejelentőt, akkor be lehet chippeltetni előre a kutyát, és ahhoz a chipszámhoz lehet kérni a tk-et.
Büntetni szerintem nem fognak amiatt a pár nap miatt, egyedül az orvosi ellátást nem tudja elkerülni a doki...bár biztos arra is van kiskapu. :)
mint fentebb írtam nem feltétlenül kell az a chip a kutyába. Amit a meoe küld az ameddig az állatorvos nem regisztrálja addig teljesen mindegy milyen chip kerül a kutyába, én is szoktam így...
A tk-re kell ragasztani a chip számot, de ha előtte chipezteted a kutyát akkor azt a számot kell ráragasztani .
Remélem érthetően írtam. Én több éve így csinálom ha előtte viszik el a kiskutyát mielőtt megérkezik a tk + chip. Azt a chipet a doki elteszi és felhasználja más kutyához az lényegtelen. A lényeg, hogy ami belekerül chip az legyen úgy dokumentálva !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!