Bárány/birka csontot kaphat a kutyám főzve? Normális, hogy 3 perc alatt eltüntetni, míg a többi kutyám - még a nagyobbak is - azért valamivel lassabban (8-10 perc) eszik meg?
4-es, nem csak ez a cikk tanácsolja el a kutyatartókat a cosnttal való etetéstől, a legtöbb állatorvos, és kézikönyv is.
Igazad van abban, hogy a nagyobb, nem szilánkos csontok talán nem ártalmasak - annyira.
"Az állat eledelesnél az a sok farhát, láb, nyak (csirke, kacsa )tán csak nem a plüss kutyáknak van?"
Hát, tudod, a boltokban rengeteg dolgot lehet venni, amiből nem következik az, hogy ajánlott volna azokat fogyasztani...
(pl. alkohol, cigi, et cetera)
Köszönöm a válaszokat, igazából nem lettem sokkal okosabb...:D
Én úgy tudom, hogy csontot kell kapniuk, de elég havi 1-2-3 alkalommal.
Átmasszírozza és kitisztítja a beleiket, csont hiányában gyakoribb a bűzmirigy gyulladása.
A túl sok csont viszont székrekedést okozhat.
Csirkefarhátat csak nyersen adok, mert ez úgy a puhább...
Sertés lábat viszont csak 12 órán át főzve...
De a birka/bárány kapcsán elbizonytalanodtam... (borda... a borda ugyebár laposcsont, tehát elvileg nem lehet tőle bajuk... de gondoltam, azért megkérdezem...)
No mindegy.:)
Még egyszer köszönöm a válaszokat!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!