Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bárány/birka csontot kaphat a...

Bárány/birka csontot kaphat a kutyám főzve? Normális, hogy 3 perc alatt eltüntetni, míg a többi kutyám - még a nagyobbak is - azért valamivel lassabban (8-10 perc) eszik meg?

Figyelt kérdés
Nem nyelhet így túl nagy szilánkokat? (Amúgy ma a hasa is ment, de semmi vér vagy ilyesmi nem volt, étvágya is van. )
2012. nov. 29. 16:41
 1/10 anonim ***** válasza:
80%
én nyersen szoktam adni csontot birkát, kecskét is adtam már és semmi bajuk nem lett. Viszont főzve törhet szilánkosan de ha rendes a széklete akkor nem hinném, hogy gond lenne
2012. nov. 29. 16:53
 2/10 anonim ***** válasza:
0%

A közhiedelemmel ellentétben kutya csontot nem kaphat.

Olvasd el ezt:

[link]

2012. nov. 29. 17:02
 3/10 sippara ***** válasza:
0%
SZILÁNKOS csontot nem kaphatnak. Nem hallottam még, hogy a bárány szárnyas lenne, így valószínűleg nem is szilánkosra törik a csontja (de ezt úgyis te látod, kedves kérdező), így nem lehet vele gond. A hasmenés ezer dologtól lehet sajna :/
2012. nov. 29. 17:26
 4/10 anonim ***** válasza:
Hát érdekes. Válasz Gyáva Oroszlánnak: elolvasva az említett cikket felmerül bennem a kérdés, hogy nem értek a kutyákhoz, annak ellenére hogy 22 éve van kutyám. Ilyen badarságokat orvosi hivatkozással még nem olvastam. Az állat eledelesnél az a sok farhát, láb, nyak (csirke, kacsa )tán csak nem a plüss kutyáknak van? Minden esetre az én kutyáim továbbra is kapnak csontot (szárnyast nyersen, a többit főzve) de aki meghatódott a cikken, csak bátran nyomja a vitaminokat, meg a kiegészítőket a kedvencébe.
2012. nov. 29. 18:00
 5/10 anonim ***** válasza:
61%

4-es, nem csak ez a cikk tanácsolja el a kutyatartókat a cosnttal való etetéstől, a legtöbb állatorvos, és kézikönyv is.

Igazad van abban, hogy a nagyobb, nem szilánkos csontok talán nem ártalmasak - annyira.

2012. nov. 29. 20:31
 6/10 anonim ***** válasza:
19%

"Az állat eledelesnél az a sok farhát, láb, nyak (csirke, kacsa )tán csak nem a plüss kutyáknak van?"

Hát, tudod, a boltokban rengeteg dolgot lehet venni, amiből nem következik az, hogy ajánlott volna azokat fogyasztani...

(pl. alkohol, cigi, et cetera)

2012. nov. 29. 20:50
 7/10 anonim ***** válasza:
47%
Igazad van bio kenyeret a kutyának és popkornt mert az való neki... Szerinted anno mikor még vadásztak kutyával akkor filézve kapta a húst a kutya ? ...
2012. nov. 30. 09:20
 8/10 anonim ***** válasza:
Gyáva oroszlánnak: ha megtudnád, hogy a boltokban kapható termékek mit tartalmaznak és Te következetesen táplálkoznál, már rég nem beszélgethetnénk!
2012. nov. 30. 20:27
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat, igazából nem lettem sokkal okosabb...:D

Én úgy tudom, hogy csontot kell kapniuk, de elég havi 1-2-3 alkalommal.

Átmasszírozza és kitisztítja a beleiket, csont hiányában gyakoribb a bűzmirigy gyulladása.

A túl sok csont viszont székrekedést okozhat.

Csirkefarhátat csak nyersen adok, mert ez úgy a puhább...

Sertés lábat viszont csak 12 órán át főzve...

De a birka/bárány kapcsán elbizonytalanodtam... (borda... a borda ugyebár laposcsont, tehát elvileg nem lehet tőle bajuk... de gondoltam, azért megkérdezem...)

No mindegy.:)

Még egyszer köszönöm a válaszokat!:)

2012. dec. 2. 01:22
 10/10 anonim ***** válasza:
szerintem olvass utána pl a BARF étrendnek aminek pont az a lényege, hogy a kutya nyers húst és zöldséget eszik, aszerint is kaphat nyugodtan nyersen csontot, én is szoktam adni. Alapvetően ebben a cikkben inkább arról ír a doki, hogy szárnyast ne adjanak illetve a vasárnapi maradék csontot ne a kutya kapja meg. A főzéssel drámaian megváltozik a csont szerkezete, keményebb lesz és élesebben törik, a benne található kalcium felvehetetlenné válik stb én pl szárnyasok csöves csontjait is gond nélkül adom már 10 éve nyersen és soha nem volt gond
2012. dec. 2. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!