Milyen németjuhász kutyát érdemes választani kant vagy szukát?
nekünk több németjuhászunk is volt,és jelenleg is van.A kan szerintem megfelelőbb,mert nekünk most szukánk van,szegény tüzel,de apukám nem tudna mit csinálni a kölykökkel,ha bepároztatnánk..szóval ha ilyen szempontból nézed,a szuka jobb.
nem tudom tisztában vagy e avval,hogy általában epilepsziásak lesznek,vagyis nagy részük,és vaddá válnak egy idő után.Erre ügyeljetek.
Ha gyerekek vannak,mindenképpen szukát.
Általában nem annyira agresszív,és az idegeneket is jobban tűri.
Házőrzésre,a kant javaslom.
Mi egy kutyatenyésztőtől kérdeztük ahonnan kiválasztottuk majd megvettük a kiskutyánkat, és mi ezt kérdeztük meg levélbe.:
"egy 5 tagú családban, majd később csecsemővel kant vagy szukát javasolna? A kutya sok emberrel és más kutyákkal találkozna (tágabb család, baráti kör)."
Erre a válasza:
"Én személy szerint szukát ajánlanék mert a szuka könnyebben kezelhető,ragaszkodóbb mint egy kan! És gyerek mellett "anyáskodó"."
Vagyis ha gyerekes család mellé szeretnéd akkor szuka:)
Feltétlenül szukát.
Ugyan ivartalanítani kell, de megéri, mert sokkal nyugodtabb, kevésbé hajlamos csavargásra, és jobban kötődik a gazdihoz. Nem azt állítom, hogy a kan nem hűséges, de a nőstényt kevésbé kell idomítani, és szelídebb. És a korral csak az előnyére változik, azaz ha kinövi a bakfis-szertelenséget, nagyon engedelmes lesz.
Kisgyermek ha van akkor természetese szuka.
Simulékonyabb.
A kan hát az már kissé akaratosabb makacsabb,sértődékenyebb de mondjuk azért ebben szerintem a nevelés is nagyon közre játszik.Ha jól szocializált akkor elvileg a kannal sem lehet gond csak mindig tudnia kell hogy ki a góré.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!