Argentin dog normális etetése ésszerű keretek közt?
Egy 5 éves kutyáról van szó.Egy rokonomé volt, ő kiköltözött külföldre én befogattam a kutyust.Totál le volt lakva szegénykém, szó szerint csont és bőr volt a kutya.2 hete került hozzám, azóta szépen sikerült felhízlalnom, persze fér még rá, de már nincsenek kint a bordái.
A következő kép etetem:
Reggel: kb 300g száraz chappy, tészta, plusz maradék (ami épp van, pöri, kenyér, sülthusi, csont) ezek keverve, egy 5l-es lábos kb 3/4-ig van
Este kap még csak magába szintén kb 2-300g chappyt
Elég lágy a széklete neki, olyan kenőcsös állagú.Azt olvastam hogy ez arra utal hogy túl sokat eszik. Eleinte a reggelit azonnal befalta, már most 4 napja még estére maradt belőle, így az esti szárazat tegnap óta nem kapja.
Jó ez a mennyiség, összetétel, elosztás.Vagy tényleg sok, vagy esetleg nyugodtan térjek vissza a vacsira is?
hát pl az én kutyáim kaja után mindig őrült játékba kezdenek bár ez fajta függő is, mindenki maga dönti el hányszor etet de nem lehet kijelenteni, hogy egyik jó a másik meg nem. Én speciel a napi 2x-i étkezésre szavazok.
ui:azért a fluort se vegyük készpénzek tekintettel arra, hogy szélespektumú enzimméreg, nagyon sok nem a fogkrém gyárak által fizetett orvos és kutató van ellene a fluor használatának. Én lassan 6 éve nem használok fluoros fogrémet. Nyugat Európában nagyon sok országban már alig lehet fluoros fogrémet kapni
Mi a dogunknak napi kétszer adunk enni, mivel mély mellkasú, és imád a hátán hemperegni, elkerülve a bélcsavarodást. Mi rizst főzünk neki minden nap, répával, almával, krumplival. (ez kb 300 Ft.) És piacon veszünk neki marha szívet, illetve sertés belsőségeket. Ezek közül a szív ami a legdrágább ezt olyan 500 Ft-ért meg tudjuk venni.
Fél kiló húst kap, meg egy kiló rizst így egy napra ketté szedve. Sajna csirkét nem ehet az allergiája miatt, és a megfelelő tápot még mindig nem találtuk meg neki. Valamint szoktunk neki adni hetente egyszer marha lábszárat.
Ettől így szépen hízik, de még 5 kilót még mindig fel kéne szednie.
Ja a chappi tényleg nem jó!
Utolsó vagyok, próbáltuk már, hogy a hús nagyobb arányban volt, de az nagyon zsírosnak bizonyult neki, mert ment tőle a hasa.
És ha már a kívánt súlyt eléri, már a fent írt mennyiségnek a felét fogja majd kapni, de azt is úgy, hogy fokozatosan csökkentjük. De akkor is kétszeri alkalom során fogja megkapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!