A kan vagy a szuka kutyát célszerűbb ivartalanítani, ha ketten vannak?
Figyelt kérdés
Azt olvastam, hogy a szuka műtéte bonyolultabb, mint a kané, viszont talán a szukának nagyobb szüksége van rá, mint a kannak... szóval, melyiket?...2009. aug. 17. 13:57
11/14 anonim válasza:
Tüzeléskor a szuka kerítésen keresztül is megoldja a párzást, illetve vemhesség nélkül is lehet ivarszervi betegsége.
Ha a kan eddig nem párzott és nem őrült meg a tüzelő szukáktól, akkor vele nincs veszély, illetve az ivarszervi betegségekre is kisebb a hajlam.
Így szerintem először a szukát, utána a kant (ha végül mindkettőt szeretnéd).
12/14 anonim válasza:
Ha a szuka (aki ha jól értem most érkezik) nem egy növendék, aki már bármikor tüzelhet, akkor a kant, mert az alatt a pár hónap alatt, amíg a szuka megnő és tüzelő korba kerül össze tudod rakni a ő műtétjére is a pénzt.
13/14 A kérdező kommentje:
A szuka 3 hónapos... csak az a baj, hogy nem lehet tudni előre, hogy majd mikor tüzel, így az rizikós, nem?....
azt hiszem, a szukával kezdjük, köszönöm a válaszokat!
2009. aug. 18. 11:51
14/14 anonim válasza:
Szerintem a szukát. A betegségek miatt is és amiatt is mert a szukád más kutyáktól is veszélyben van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!