Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem szobatiszta még a kutyám!?

Nem szobatiszta még a kutyám!?

Figyelt kérdés
Sajnos még nem szoba tiszta a kutyám.Minden reggel 5:30 körül ,délben,4ora fele meg este 7kor leviszem .Sokszor itthon wc-zik nem értem miért .6 hetesen kaptam meg és már 4 hónapja itt van .Nem tudom hogyan kellene leszoktatni az utcára h ott végezze dolgát .Valaki segítsen!!
2009. aug. 17. 08:29
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
65%

A szobatisztaságra szoktatás alapja egy olyan időszak amikor óránként, kétóránként kiviszed a kutyát, majd ezt az időintervallumot növeled.

Általában amikor a kutya megérkezik utána szokták ezt kb 2-3 héten át csinálni, ez alatt a kutya megszokja, hogy csak kint végezze el a dolgát. (Ezért is kell a kutya megérkezése után 2-3 hétre szabadságra menni).

Ha ez a szoktatás kiskorban elmaradt, akkor temészetesen lehet pótolni, de mivel már rögzült benne, hogy bent is elvégezheti a dolgát, ezért hosszabb ideig tart és a visszaeséseket sem lehet kizárni.

2009. aug. 17. 08:35
 2/11 A kérdező kommentje:
így csináltam míg kicsi volt hogy egy nap sokszor levittem nem négyszer ötször .de ugyan úgy itthon végzi a dolgát(de lent is szokott wc-zni) .általában úgy szokott lenni hogy 2 naponta bekakál 1szer és úgy mindennap sokszor bepisil.nagyon meg kéne neki tanítanom a szobatisztaságot .
2009. aug. 17. 08:44
 3/11 anonim ***** válasza:
0%

Hmm... Most lehet lepontozni! :D

1. K*rva nagyot röhögtem, hogy lent WC-zik meg fent... hány éves vagy ember??? Tanulj meg írni!!!!!!! :D

2. NE tarts LAKÁSBAN kutyát, macskát... Hanem fogod veszel egy kertesházat, kikötöd a fához, hosszú pórázzal, vagy simán szaladgálhat, s nem engeded be a házba, s nem fog oda sz*rni

2009. aug. 17. 08:49
 4/11 A kérdező kommentje:
Te meg egy f*sz vagy ennyi ésszel.Ott tartok kutyát ahol én akarok.És majd ha adsz rá pénzt h vegyek kertes házat akkor majd ott tartom a kutyát.Mennyi dilettáns ember van
2009. aug. 17. 08:56
 5/11 anonim ***** válasza:
0%
Akkor meg ne tartsá kutyát b*zd meg!!! Mindenkinek rossz! Leviszi az ember a gyereket a játszóra, s az olyan f*szok miatt mint, ti, folyton vakarhatom a SZ*RT a cipőről, mert nem szeditek fel!!!
2009. aug. 17. 09:09
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

09:09-nek Te meg ha nem birsz normálisan válaszolni és csak mindenkit lehordasz akkor nem kéne irni!!!Ja és sok kutyás össze szedi a kutyája után(én is).Ja ha máskor mész az utcán akkor néz a lábad elé és nem lépsz bele!!!

Kérdezőnek:Ha van időd akkor legalább 3-4 óránként vidd le és ha lent végzi a dolgát akkor jutifalat,simogatás.Viszont ha fentre pisil,kakil akkor egy kicsit szidd le(de csak akkor ha rajta kapod)Ha átod hogy szaglászik ott ahova a dolgát végzi akkor irány le a kutyával.Ha ez megy akkor idővel hosszabisd az időt hogy kibirja ha nem vagy otthon.

2009. aug. 17. 09:21
 7/11 anonim ***** válasza:

szerintem a reggel fél hat és a 4 óra között kéne még egy séta.Egyébként az én kutyám 7-8 hónapos korára tanulta meg,de volt olyan,hogy még egy éves koráig néha-néha bepisilt.

Utolsónak:nekem meg abból van nagyon elegem,hogy a sok hülye szülő azt hiszi h minden csak a gyerekeké.Ááá,az nem baj ha a kis inkább nem mondom miket az utcára Sz*ratjátok.Ahol én lakom ott meg már a gyereket a kutyafuttatóra hozzák sétálni,és akkor még az a bajuk h ott elmerem engedni a kutyámat.Pff.

Bocsi az OFF-ért.

2009. aug. 17. 09:22
 8/11 anonim ***** válasza:
Utolsó előttinek.Bocsi csak nem láttam h írt*
2009. aug. 17. 09:22
 9/11 A kérdező kommentje:
hát köszi a válaszokat .Remélem tanulni fog a kutya :)és én is nagyon utálom ha behozzák a kutya futtatóba a gyereket és engem csesznek le ha ott a kutyám.
2009. aug. 17. 10:04
 10/11 anonim ***** válasza:

semmi baj, a kutyus kinövi :)7 hónaposan már szobatiszta lessz !

csak kitartás és idő ,meg következetesség .

dícsérd agyon amikor kint elvégzi a dolgát, és ha rajta tudod kapni mikor a lakásba wc-zik , szidd le azonnal ! ne bántsd !mindent jól csinálsz , legyél nyugodt, pár hét és minden OK :)

ha néha becsúszik egy kis baleset az elején az természetes ,hiszen kölyök kutya !

2009. aug. 17. 13:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!