Pitt Bull-t tényleg nem lehet tartani Magyarországon?
Lehet tartani de csak beregisztrálva,ivartalanítva.
Tenyészteni viszont elméletileg tilos, gyakorlatilag meg...
Pedig rohadt jó fajta. :(
Ahogy az előttem szólók írták.
Hogy miért nem? Sajnos ez hülye EU-s marhaság, Magyarország még nem is vett át annyi tiltást, a legtöbb EU-s országban több fajta van tiltva. Betiltani a sok kutyatámadás miatt tiltották be. Talán, ha itthon is külföldön is olyan emberek tartanának utyákat akik tudnak is bánni vele, akkor felodják a tiltást. Majd egyszer.
Engedéllyel lehet ivartalanítva, amiket mondanak róluk az alaptalan, a legtöbb támadás a gazdák miatt van és mily meglepő azt sem pitek meg amstaffok csinálják, csak a r...at média mindig ezeknek a képét rakja be ha támadás van a kis aranyos németjuhászét, rotiét kutyusét vagy más fajtájú kutyusét nem.
Egyébként ezt az engedélyt a jegyzőnél évente kell hosszabbítani természetesen pénzért.
Ha valami bull terrier típusú kutyust szeretnél és nem akarsz az engedélyekkel küzdeni akkor vegyél amerikai staffordshire terriert, ezeknek a tartásához nem kell engedély, ha csak csodálatos helyi önkormányzatod nem hozott ilyen rendeletet. Már olyat is halottam, hogy egyesek azt mondják, hogy a dobermannt is engedély kötelessé kellene tenni 28/F
azért csak beregisztrálva, ivartalanítva lehet tartani, mert a legtöbb idegbeteg pitbull a beltenyésztésekből származik(amikor "családon" belül szaporodnak), és ezt megakadályozandó, csak ellenőrzött tenyészetekben szaporítható.
viszont sajnos illegálisan szaporítják őket, ezért van még mindig sok hülye pitbull
nem értem, h az ilyeneknek miért kell meghülyíteni egy ilyen jó fajtát...
nekem is pitbullom van, mestertenyészetből, ivartalanítot szuka, és egy tündér :D
de a betörőknek nem ajánlatos kikezdeni vele... ;)
ugyvan, a dobermannt is engedélykötelessé kéne tenni!
a sok beltenyésztett kutya miatt utálják a fajtát annyian!!
és ez nem a kutyák hibája, hanem a sok idióta gazdáé
esküszöm kutyavásárláskor pszichológiai tesztet kéne csináltatni mindenkivel, h alkalmas-e a kutyatartásra...
Na a dobermannt csak hagyjuk békén!!!! ;/
A kutyák szaporítását kellene szabályozni,nem tenyésztés miatt silány a hazai állomány hanem mert felhígul a sok hozzá nem értő szaporító miatt!
Nem egyes fajtákat kellene súlytani hanem az emberek gondolkodásán, meg az állattartási kultúránkon kellene változtatni!
pitt a legszebb és legokosabb kutya <3
Nekem sajnos megmérgezték Igort :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!