Bevált nektek a klikker használata?
Mi próbáltuk a klikker módszert.
Nem is igazán értem mi célt szolgál,miért nem elég a dícséret minek klikker?
Na mindegy,lehet én vagyok túl hülye,de a sima hagyományos kiképzés nálunk jobban bevált.
Cane corso és dobermann.
A klikkert konkrétan olyan dolgokhoz találták ki ahol nincs idő dicséretre mégis kell valami megerősítés a kutyának pl. agility, dogdancing, heelwork stb.
sima képzésnél csak egy fölösleges lépcsőfok hiszen ott a dicséret marad a végső megerősítés, a többit (pl jutalomfalat) fokozatosan elhagyjuk.
Igen,arra tényleg felesleges,agilityhez és apportmunkához fogom használni,csak először a sima engedelmességivel szoktatom rá.
köszi a válaszokat!
Mi nagyon sokat klikkerezünk. Főleg trükkök tanításához használom, és sokkal könnyebben "el lehet vele magyarázni" bármit a kutyának mint a hagyományos módszerrel. Ültetni bárhogy meg lehet tanítani (lenyomod a fenekét és dícséred stb.), de klikker nélkül sokkal tovább tartott volna megtanítani neki a targetes "touch" parancsot vagy a "szégyeld magad" vagy a láb közötti szlalomot.
Én nagyon nagyon jó dolognak tartom :o) Sajnos sok embernél látom h nem jól használja és emiatt nincs sikerélményük vele és a kutyával.
Nézz utána pontosan, h hoyan kell használni, ne lépj túl gyorsan tovább az egyes lépcsőkről és soha ne használd behívásra! Ez általános alapszabályoknak mondhatók el!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!