Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Bevált nektek a klikker...

Bevált nektek a klikker használata?

Figyelt kérdés
És a kutyusotok mennyi idő alatt kötötte össze a klikket a dicsérettel?Én ma reggel kezdtem el tanítani neki és úgy veszem észre,hogy már kezdi érteni.Kérlek írjátok oda a kutya fajtáját!Az enyém 3 éves beagle.
2009. aug. 16. 22:26
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Pár dolgot azzal tanítottam, meg is értette meg minden, de túl macerás volt az egész, ezért inkább csak szóban dicsérem most már (persze azért jutalomfalatokat adok neki). 2 hónaposan kezdtem klikkerrel tanítani a mudimat, percek alatt megértette, de aztán elszoktunk tőle.
2009. aug. 16. 22:34
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi próbáltuk a klikker módszert.

Nem is igazán értem mi célt szolgál,miért nem elég a dícséret minek klikker?

Na mindegy,lehet én vagyok túl hülye,de a sima hagyományos kiképzés nálunk jobban bevált.

Cane corso és dobermann.

2009. aug. 17. 07:45
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

A klikkert konkrétan olyan dolgokhoz találták ki ahol nincs idő dicséretre mégis kell valami megerősítés a kutyának pl. agility, dogdancing, heelwork stb.

sima képzésnél csak egy fölösleges lépcsőfok hiszen ott a dicséret marad a végső megerősítés, a többit (pl jutalomfalat) fokozatosan elhagyjuk.

2009. aug. 17. 16:30
 4/7 anonim ***** válasza:
Akkor jól éreztem,hogy sima engedelmes munkánál végülis felesleges.
2009. aug. 17. 18:35
 5/7 A kérdező kommentje:

Igen,arra tényleg felesleges,agilityhez és apportmunkához fogom használni,csak először a sima engedelmességivel szoktatom rá.

köszi a válaszokat!

2009. aug. 17. 21:07
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Mi nagyon sokat klikkerezünk. Főleg trükkök tanításához használom, és sokkal könnyebben "el lehet vele magyarázni" bármit a kutyának mint a hagyományos módszerrel. Ültetni bárhogy meg lehet tanítani (lenyomod a fenekét és dícséred stb.), de klikker nélkül sokkal tovább tartott volna megtanítani neki a targetes "touch" parancsot vagy a "szégyeld magad" vagy a láb közötti szlalomot.

Én nagyon nagyon jó dolognak tartom :o) Sajnos sok embernél látom h nem jól használja és emiatt nincs sikerélményük vele és a kutyával.

Nézz utána pontosan, h hoyan kell használni, ne lépj túl gyorsan tovább az egyes lépcsőkről és soha ne használd behívásra! Ez általános alapszabályoknak mondhatók el!

2009. aug. 17. 23:26
 7/7 anonim válasza:
Apportírozásra mennyire jó egy ilyen? Mellesleg érdemes ezt a könyvet megvenni? [link] vagy ezt? [link]
2009. szept. 14. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!