Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A kutyusomat így el vihetem...

A kutyusomat így el vihetem sétálni?

Figyelt kérdés
Van egy kiskutyusom, aki 3 hónapos lesz lassan és szeretném sétáltatni vinni, viszont mikor megkaptam és ugye az oltási könyvét is adták mellé, akkor láttam benne, hogy csak 1 oltást kapott. Valahol viszont mintha olvastam volna, hogy több oltást is kell kapniuk 4 hónapos korukig. Szóval a kérdés, hogy kell még valami oltás, vagy vihetem sétáltatni? Amíg nem kapok erre választ, addig semmiképpen nem viszem ki.
2012. nov. 22. 19:28
 1/10 anonim ***** válasza:

igen, 4 oltást kellene kapnia

6 hetesen az elsőt, 8 hetesen ismétlőt, majd rá 2 hétre megint egy ismétlő és a veszettség elleni

Milyen oltást kapott eddig?

2012. nov. 22. 19:30
 2/10 anonim ***** válasza:
ja még annyit, hogy én nem vinném ki legalább a 3. oltás utánig... mostanában nagyon sok parvós esetről hallani
2012. nov. 22. 19:33
 3/10 anonim ***** válasza:

Na mi van?

Csak 1 oltása van? Nem vitted állatdokihoz, mióta nálad van?

Már 3-4 oltásnak kéne lennie, meg egy veszettség elleninek.

Vidd el állatorvoshoz! Már csak a féreghajtás végett is.

Amúgy le/kiviheted az utcára, de csak nagyon rövid időre, és nagyon vigyázz! Nagyon tiszta helyre! Ne nagyon szaglásszon!

2012. nov. 22. 19:33
 4/10 A kérdező kommentje:
Nem vittem, mert aki hozta (mert egy harmadik fél juttatta el hozzám a kutya első gazdájától), azt mondta, hogy nem is kérdezte meg, de szerinte nem kell neki több, csak az éves. Persze én is hülye voltam, mert alapból kellett volna beszélni az állatorvossal :/ Akkor nem viszem el sétáltatni addig, mert vidéken lakok és akadnak erre kóbor kutyák, akik valószínűleg semmi ellen nincsenek beoltva.
2012. nov. 22. 19:44
 5/10 A kérdező kommentje:
Azt, hogy milyen oltást kapott, azt nem tudom, ez a szám van a matricán: "T21403" meg az, hogy "Vanguard Plus CPV vakcina a.u.v." A többit így utólag is be lehet adatni?
2012. nov. 22. 19:55
 6/10 anonim ***** válasza:
ez csak egy sima parvo elleni ezt ismételni kell...még alap immunnak is elég kevés... nyugodtan elkezdhetitek most is az oltási programot
2012. nov. 22. 20:02
 7/10 A kérdező kommentje:
Köszi :) Akkor hétfőre idehívatom az állatorvost. Nem akarom későn kezdeni sétáltatni se, mert már most is látszik rajta a mozgáshiány.
2012. nov. 22. 20:11
 8/10 anonim ***** válasza:

a gond ezzel csak annyi, hogy nem viszed ki amíg nincsenek oltásai és így lemaradtok a legfontosabb szocializációs időszakról és felnőtten egy minden új zajtól, külső ingertől rettegő kutyát kapsz.

Vidd ki ölben ha kell, ismertesd meg minél több dologgal, deaz oltások hiánya miatt ne zárd el a külvilágtól mert annak utána 10-12 évig iszod a levét.

2012. nov. 22. 22:29
 9/10 A kérdező kommentje:
Az elsőt mindenképp megvárom, de azzal, hogy várok még pár napot szerintem nem maradok le semmiről ;)
2012. nov. 23. 06:54
 10/10 Csivibaba ***** válasza:

Most már ne vidd ki, míg meg nem kapja az oltásokat!!

Minél előbb elkezded, annál hamarabb túl vagytok rajta, annál hamarabb mehettek sétálni!

2012. nov. 23. 08:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!