Miért lehet és hogy neveljem meg?
7 hónapos amstaff szukáról van szó. Alapjában véve szófogadó, alap dolgokat tud már( gyere, ül, fekszik stb)
Kb 1 hétig nem vittem ki sétálni, csak udvaron játszottunk.
Most sajnos nem hallgat a gyere ide! parancsra, akár mondhatom 100szor is.
Illetve sétánál annyira húz hogy hát alig bírom megtartani. Ahogy húz rögtön megállok vele, meglazul a póráz, ahogy indulunk ismét nagyon húz!
(Tényleg nagyon, fulladásig)
Mit csináljak hogy megint engedelmeskedjen? Behívás és séta terén is.

Mozgasd le séta előtt alaposan, utána amint húz sétán, fordulj meg pár lépés erejéig majd ismét hátra arc...
Mozgasd és neveld ahogy eddig...ha nem tudod a "hogyanját", akkor kutyasuli...

Sétával kapcsolatban nézd meg az "egyik kutya másik nem" első epizódját (Bruce, az angol véreb). Egy éves kan kutyánk - ahogy írtad - szó szerint fulladásig képes volt húzni, ha megálltunk, két lábon állva belefeküdt a nyakörvbe. Hetekig csináltam elvileg a "ha a combod elé megy, megfordulsz" szabály alapján a sétákat, nem haladtunk sehová. Hétvégén megnéztem a részt, ma a kutya összesen kétszer húzott sétánál :)
A lemozgatást pedig tessék komolyan venni, pláne egy amstaffnál!!!Ne legyen olyan, hogy egy hétig nem sétáltok! Pláne ilyen korban! Rendszeresen kéne találkoznia más kutyákkal, emberekkel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!