Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért harapott meg a foxim?

Miért harapott meg a foxim?

Figyelt kérdés
3 éve van nálunk ez a kutyus. Eddig nem tett ijet. Kicserélem a vizét , simogatom a fejét , és megharap. miért?
2009. aug. 16. 14:52
 1/6 anonim ***** válasza:
29%
Mert idegesíti, hogy az "ilyet" szót j-vel írod.
2009. aug. 16. 15:26
 2/6 anonim válasza:
Nekem is foxim van, és ezek a kutyák alapból forró vérmérsékletűek. És hozzám is nagyon ragaszkodik, de ha a csontjáról van szó engem is simán szét szedne. Szóval, miután odaadod neki a kajáját, utána hagyd hogy had egye meg maga.És a LEGFONTOSABB nem szabad bántani érte, és sokat kell hozzájuk beszélni, mert egy idő idő után akár a hangod is megismerheti!
2009. aug. 16. 15:37
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Tyűűű, hát ennek nagyon sok oka lehet.

Lehetett az adott, pillanatnyi szituációban valami, amit te talán észre sem vettél. Pl. egyszerűen nem kért akkor simit, csak túl durva volt a visszajelzés. Vagy egy külső zaj, inger, amit éppen nézett, szimatolt, és te belenyúltál annak megfigyelésébe.

Lehet, hogy a probléma sokkal mélyebbről gyökeredzik (falkavezér-dolgok).

Ezt igazándiból neked kell tudnod. Neked kell átgondolnod, mennyit foglalkozol vele, milyen szabályok és határok között éltek, mennyire következetesen vannak ezek betartva. Hogyan eteted, sétáltatod, mennyire van kordában tartva, a családtagok ugyanúgy viselkednek-e, mint te (pl. te nem adsz az asztal mellől enni, ők igen).

Ha ez többször előfordul: ott, azonnal, helyben meg kell szidni (megütni sose!). Röviden, tömören, de hatásosan. Így rögzül benne, hogy a harapás nem helyes dolog.

Talán, ha többet írnál, akkor tudnánk komolyabban segíteni.

2009. aug. 16. 17:05
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekem 2 éves foxi keverékem van. Játékosan van nevelve, és ha játék közben rám mordult, egyből megszidtam érte. Ők ilyen heves kutyusok szerintem. Pár hete ugatva szaladt felém, mert szalmakalap volt rajtam, és egyszerűen nem ismert meg. Ők igazi vadászkutyák (tyúkok, patkányok, békák)-hiába tanítjuk, hogy pl. a kis kacsákat nem szabad bántani, amíg ott vagyunk, nem is bántja, de amint elcsendesedik a terep... Tehát elég heves vérmérsékletűek, az biztos. Nem ajánlatos felidegelni semmivel. Mondjuk a mienk még soha nem kapott meg, de még elképzelhető, ha idősebb lesz vigyázni kell.
2009. aug. 16. 23:12
 5/6 anonim válasza:
a mi foxink ilyet sose csinált.. talán 1x, és leszidtuk azóta a torkából is kiveheted a kaját akkor is csóválja a farkát.. :)
2011. jún. 27. 00:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Azt pont nem szabad hagyni, hogy a kajálásra morogjon! Ehhez kis korában már hozzá kell szoktatni, hogy ha eszik is senkire semmilyen körülmények között ne morogjon, pláne ne kapjon meg! Nem pedig hagyni, nehogy megharapjon!
2011. júl. 9. 20:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!