Menhelyi kutyust szeretnék. Venni. Jó ötlet? (keveréket)
Jó ötletnek tartom, ha menhelyi kutyust választasz. Ezzel megmentesz egy kutyát és az számodra is jó érzés lesz. A keverék kutyák többsége szívós, egészséges, úgy hogy szerintem nagyon jól jársz egy keverék kutyával. Arról nem is beszélve, hogy milyen hálásak azért, hogy kihoztad őket a menhelyről. Nekünk évek óta csak menhelyről hozott kutyánk van.
A kérdésedet sajnos kicsit félreérthetően fogalmaztad meg azzal, hogy beleírtad a "venni" szót. Az első válaszoló szerintem félre értette.
Jó választást és sok örömet az új kutyushoz.
Tisztelt Kérdező!
Nem jó ötlet, hanem jócselekedet.
Egyszer voltam menhelyen úgy egy éve: egy sérült fácánt vittem be. Olyan fél órányit voltam ott, míg vizsgálták és elhelyezték. Azalatt folyamatosan vittek el kutyákat.
Csodálkozva tapasztaltam az egymásra találásokat. A kutyák érezték, tudták, hogy valamelyikük szerencsés lesz és bár mindig több is odament a kerítéshez, de mindig egy volt amelyik nagyon kellette magát. Tulajdonképpen nem lehetett nem azt választani, különösen ha gyerek is volt. Egy eset volt, mikor a házaspár férfi tagja más kutyát szemelt ki, de végül is a hölgy és a kutyus meggyőzték. És látni annak a kutyának a viselkedését, amelyik már a gazdájával elindulhatott!
A látottak alapján azt valószínűsítem, hogy nem tud előre tervezni, majd adja magát. Az ott lévő gondozók bizonyára tudnak a kiválasztott kutyussal kapcsolatban hasznos tanácsokat adni. És a keverék kutyákról ugyanazt tudom amit már leírtak, igen szívósak és hogy a kihozott kutya valóban biztosan nagyon hálás lesz.
Nagyon jó ötlet, és becsülendő is. Ezzel már megmented egy árva kutyus életét. Hidd el, egész életében nagyon hálás lesz neked! :)
Megkérdezhetem hova valósi vagy (akár priviben is), mert szívesen segítek bármiben, menhelyen önkénteskedem, de nem Pesten.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!