Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Nem fog elszaladni a kiskutyám?

Nem fog elszaladni a kiskutyám?

Figyelt kérdés
Van egy 2,5 hónapos német juhász kutyám ,akit szeretnék pórázhoz szoktatni, de amint ráteszem, játéknak nézi és elkezdi rágcsálni. (Nem fogom bekenni erőspistával, ha valaki ezt akarja tanácsolni) Arra gondoltam, hogy kiviszem a hátul található kertünkbe, ahol még nem járt, de néha máshonnan kiszökő kutyák, macskák és egyéb állatok szoktak éjszakánként arra bóklászni, így biztos tele van számára érdekes szagokkal, meg egyébként is új hely lesz, így talán nem a pórázzal fog foglalkozni és meg tudom szoktatni vele, hogy a nyakán lóg az a valami. A Kérdés lényege pedig az lenne, hogy ez a kert nincs elkerítve, és félek, ha kimegyünk el fog szaladni valamerre és nem jön vissza. Szóval ki merjem engedni, vissza jön ha messzebb bóklászik, vagy ez nem jó ötlet?
2012. nov. 20. 13:06
 1/10 anonim ***** válasza:
45%
A kiskutyák mindent játéknak fognak fel, még a pórázt is. Senki sem úgy kezdi, hogy tökéletesen tud pórázon menni a kutyája. Szépen fokozatosan hozzá kell szoktatni. Én nem engedném el olyan helyen ahol kereket tud oldani :) Zárt kert, kutyafuttató stb.....
2012. nov. 20. 13:09
 2/10 anonim ***** válasza:
47%
Nekem is rágcsálta a pórázt, de magától leszokott róla. Szerintem nyugodtan elengedheted, biztosan lefoglalják majd az új szagok. Az enyém soha nem ment el mellolem messzebb 10-15 méternél.
2012. nov. 20. 13:09
 3/10 anonim ***** válasza:
66%

Nem fog elszaladni. Egy felnőtt, frissen befogadott kutya esetleg elszaladna, de annak a kölyöknek te jelented a biztosnágot egy idegen környezetben. Hozzád kötődik. Majd pár hónap múlva, amikor kamaszodik és elkezd önállósodni, akkor majd felkötheted a gatyád! Mi 8 hetesen póráz nélkül kezdtük a sétát az utcán és a töltésen.

Amúgy meg van rengeteg írás a pórázhoz szoktatásról, keress rá!

2012. nov. 20. 13:13
 4/10 anonim ***** válasza:
3 hónaposan a miénk sosem szaladt el, vidáman jött mellettünk pórázon, és anélkül is. Bezzeg most egy évesen rohangálhatok utána, mert az esetek 99%-ban tojik meghallani amit mondok neki...sztem vidd ki nyugodtannem fog elfutni, vagy ha mást nem egy hosszú kb. 10 méteres madzagot köss a nyakörvre póráz gyanánt, hogy el tudd kapni, ha esetleg megindulna.
2012. nov. 20. 13:29
 5/10 anonim ***** válasza:
13%

Én nem értek egyet a "nem fog elszaladni" hozzászólásokhoz. És ha igen? Rengeteg kutyát keresnek ilyen szöveggel: sose ment el. Én nem kockáztatnék....

2,5 hónapos, azaz nemrég kerülhetett hozzá. Nincs még erős kötelék.

2012. nov. 20. 13:30
 6/10 anonim ***** válasza:
78%
A póráz rágcsálásra van egy egyszerű megoldás: Nem engeded meg neki.Letiltod egy nem-el, elveszed a szájától, stb.
2012. nov. 20. 14:40
 7/10 anonim ***** válasza:
Én nem foglalkoztam a pórázrágcsálással. Vettem neki egy lánc pórázt azt nem rágja olyan szívesen..
2012. nov. 20. 14:47
 8/10 anonim ***** válasza:
Enyém is rágcsálta a pórázt eleinte. Tudom morbid megoldás de ha nem használ az hogy rászólsz, én anno picit rácsaptam az orrára, éppen hogy abból érezze: ezt nem szabad. Megértette. Az előttem szólókkal sem értek egyet, hogy nem fog elszaladni. A behívás a legfontosabb parancsszó amit elsők közt kell megtanítani egy kutyának. Jutalomfalattal vagy bármivel amivel motiválni tudod. És ezt nagyon jól lehet lakásban is gyakorolni, ha szólsz neki és odajön jutalmazd meg mindig! Mindig legyen nálad valami amit adhatsz neki ha teljesíti azt amit kérsz. A pórázon sétáltatásnál is jutalmazhatod ha jól viselkedik! Nekem bevált! Pedig szánhúzóm van és ők csak húznak meg húznak de az enyém szépen baktat mellettem pedig még csak 1 éves múlt nem rég :D
2012. nov. 20. 16:28
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Próbáltam, hogy elveszem tőle, de azt hiszi, hogy én is csak játszani akarok és elkezdi rángatni, nagyon rá tud harapni. Olvastam egyébként sokat erről, de szinte sehol nem írták ezt a rágcsálós dolgot. Problémaként mindig csak az van írva, hogy leül a kutya és nem akar jönni velünk, arra sok megoldást olvastam. El egyébként nem tud úgy szökni, hogy ne legyen meg, mert a kerteket minden irányból házak meg kerítés veszi körül, csak épp elég hatalmas terület, így a kutya helyett én lennék megsétáltatva elég rendesen, meg ha véletlen be megy egy szomszédhoz, abból lehet inkább gáz.
2012. nov. 20. 16:47
 10/10 anonim ***** válasza:
Az enyém is azt csinálja. Mostmár talán nem annyira. De mindig ahogy ráadom le kell ülnie és addig nincs séta ha nem ülve teszem rá a porázt és elmondom neki h az nem játék ne rágja szét. Nem igazán foglalkozik vele de lehet megérti majd egyszer. Am az enyém 1 éves labrador.
2012. dec. 5. 21:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!