Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mit cináljak a macskakergető...

Mit cináljak a macskakergető kutyámmal? Fontos!

Figyelt kérdés

A nyáron kaptam két kiscicát a beagle kutyám mellé. Az összeszoktatás elég jól ment, pár hét múlva összebarátkoztak.

Egy idő után viszont a kutyám elkezdett megkergülni. Mint egy őrült, kergette az egyik cicát. Teljesen kezelhetetlenné vált.

Sokszor nem jön oda mikor hívom, még ha étellel csalogatom akkor sem. Ha bezárom a cicákat akkor is csak az ő nyomaikat szagolja,

és össze-vissza rohangál. Mit tegyek?

2012. nov. 19. 15:34
 1/7 anonim ***** válasza:

nemt ment a kutya rovására a két macska?

lehet, hogy féltékeny.

2012. nov. 19. 16:12
 2/7 anonim ***** válasza:
65%

Nekem is hasonló a problémám.

A te kutyád hogyan kergeti a cicát? Játszana vele, vagy támadná?

Az én blökim is kergeti a macskát, egyfolytában játszana vele. Ha a macska megelégeli, és elbújik a szekrény alá, akkor a kutya odasorakoztatja a gumicsirkét, kislabdát...ezzel próbálja játékra hívni.

És amikor rájön ez a "cica-dili", akkor én sem tudok vele szinte semmit kezdeni. Még jelezni is elfelejt, hogy pisi lesz.

2012. nov. 19. 16:22
 3/7 A kérdező kommentje:
Nem harapdálja, meg semmi ilyesmi. Néha rálép a lábával, de egyre durvábban. Általában csak kergeti eszeveszettül. De nem hiszem hogy féltékeny lenne, mivel én játszanék vele, de egyszerűen nem köti le a játék....csak Finduszka.
2012. nov. 19. 18:05
 4/7 anonim ***** válasza:

Röviden: tiltsd le a macskázásról, és adj neki más elfoglaltságot, ahol kiélheti a vadászösztönét.

Hosszabban... Hát, ahoz jó lenne egy jó kutyasulit keresni, mert gondolom tiltani próbáltad már, csak nem volt hatása, meg hívásra sem megy be, falkavezérségi gondjaitok vannak, amiket meg kéne oldani ahhoz, hogy hatékonyan tudd kezelni a macskakergetést is. Amíg nincs tekintélyed a szemében, meg nem vezeted le az energiáit másban, addig valahol természetes, hogy kergeti a macskákat.

2012. nov. 19. 21:12
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod. A kutyasuli nem nagyon jött be, mert ott nem igazán foglalkoztak velünk. Ott csak egy kislány vagyok a beagle-vel. :/
2012. nov. 20. 14:09
 6/7 anonim válasza:
Szerintem meg ha a macskádat kergeti akkor hangos éles hangol kiabállj rá ha nem áll le akkor se akkor, azzal üsd amivel tudod és úgyis rájön, hogy amit csinál az rossz. :)
2012. dec. 5. 12:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Ezért mondtam, hogy _jó_ kutyasulit kell keresni, nem csak egy akármilyet.
2012. dec. 5. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!