Mit cináljak a macskakergető kutyámmal? Fontos!
A nyáron kaptam két kiscicát a beagle kutyám mellé. Az összeszoktatás elég jól ment, pár hét múlva összebarátkoztak.
Egy idő után viszont a kutyám elkezdett megkergülni. Mint egy őrült, kergette az egyik cicát. Teljesen kezelhetetlenné vált.
Sokszor nem jön oda mikor hívom, még ha étellel csalogatom akkor sem. Ha bezárom a cicákat akkor is csak az ő nyomaikat szagolja,
és össze-vissza rohangál. Mit tegyek?
nemt ment a kutya rovására a két macska?
lehet, hogy féltékeny.
Nekem is hasonló a problémám.
A te kutyád hogyan kergeti a cicát? Játszana vele, vagy támadná?
Az én blökim is kergeti a macskát, egyfolytában játszana vele. Ha a macska megelégeli, és elbújik a szekrény alá, akkor a kutya odasorakoztatja a gumicsirkét, kislabdát...ezzel próbálja játékra hívni.
És amikor rájön ez a "cica-dili", akkor én sem tudok vele szinte semmit kezdeni. Még jelezni is elfelejt, hogy pisi lesz.
Röviden: tiltsd le a macskázásról, és adj neki más elfoglaltságot, ahol kiélheti a vadászösztönét.
Hosszabban... Hát, ahoz jó lenne egy jó kutyasulit keresni, mert gondolom tiltani próbáltad már, csak nem volt hatása, meg hívásra sem megy be, falkavezérségi gondjaitok vannak, amiket meg kéne oldani ahhoz, hogy hatékonyan tudd kezelni a macskakergetést is. Amíg nincs tekintélyed a szemében, meg nem vezeted le az energiáit másban, addig valahol természetes, hogy kergeti a macskákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!