Kertes háznál hogyan tanítsam meg a kutyámat, hogy ne akarjon bejönni a házba és hogy ne akarjon a kapunk kimenni, mikor kinyitjuk?
Figyelt kérdés
"Kis" 2 és fél hónapos német juhász kutya amint kinyitjuk az ajtót, vagy a kaput egyből rohanna be/ki. Szeretném megtanítani neki, hogy nem jöhet be és nem mehet ki, de nem tudom hogyan kell. Ötlet?2012. nov. 17. 22:50
11/14 anonim válasza:
Előrebocsájtom, hogy sikeres kutyatenyésztőtől van a módszer, nem saját fejlesztés. Szóval amíg kicsi, ki kell nyitni a kaput résnyire, természetesen ki fog menni, de mégmielőtt kiléphetne, jól nyakon kell önteni egy vödör vízzel. Így odakintről tudja mire számíthat, ez marad meg benne. Ez nem akadályozza a sétáltatást, a kinti létet, kivéve a kutya _egyedüli_ kinti létét, arra való ez a módszer. Ha kiskorától, szisztematikusan meg van tiltva neki a kimenetel, hát, talán működik, de annyira nem egyszerű ez, ugyanis a szexuális ösztön, az igény az új szagokra, feltérképezni azokat, új mintát venni a környékről és persze adni is - simán felülírja/felülírhatja a gazda intelmeit. A vizes megoldás jó egyébként - persze nem tél közepén.
12/14 anonim válasza:
Víz helyett a sima nevelés-tiltás is elég kéne, hogy legyen. Gratulálok a tenyésztőnek, ha nincs más eszköze, mint a nyakonöntés...
13/14 A kérdező kommentje:
Hát a sima tiltásos módszert használom, néha orra koppintással (bár nem nagyon akartam ezt használni a neveléshez) és már elég jól halad, pl be a házba már nem jön, és az utcára is tudja már, hogy nem szabad kijönni, ha nem sétálni megyünk, de néha a kíváncsi kölyökkutya kerekedik felül a szófogadó kutyán és ki szalad szétnézni, de második-harmadik hívásra be szokott jönni. Persze az sem segít, ha épp macska,vagy hasonló érdekes dolog van épp kint, olyankor el kell kapnom és be kell vezetnem.
2012. dec. 19. 11:21
14/14 A kérdező kommentje:
Akik szerint meg szemét vagyok ,amiért kint tartom, azoknak elmondom, hogy még sajna nem saját lakásban élek és nem én szabom a ház szabályait.
2012. dec. 19. 11:24
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!