Első kutyasétáltatás?
Ti hogy éreztétek magatokat? Nemrég szereztem be egy 5 hónapos kölyköt, kb. 40 centi magas, 8 kiló, de elég furcsa... a többi kutyáshoz képest. Mintha nem nekem találták volna ki, vagy nem tudom, nagyon idegen az egész.
Ti hogy voltatok vele?
fejtsd ki bővebben (: Mik voltak a tapasztalataid amikor levitted? Miért találod furcsának? Nem tetszik a külleme vagy a személyisége?
Ha soha életében nem sétált még, akkor szokatlan lehet neki a póráz. Vagy befékez és te húzod, vagy ő húz téged. Hagyj neki időt h megszokja. Játssz vele úgy h rajta van a póráz, h hozzá tudjon szokni az érzéshez.
Valami Labrador keverék, gondolom Rottweiler, vagy Erdélyi Kopó. Nem tudom meddig fog még nőni.
Igazából az a furcsa, hogy én is most sétáltatok először kutyát és látni a gyakorlott kutyasétáltatókat, mintha "összeöntötték volna őket" a kutyájukkal, vagy nem tudom.
Engem meg hol húz, hol visszaránt és szinte mindig körbeteker a pórázzal, pedig direkt hagyományossal sétáltatom, mert azzal elvileg könnyebb nevelni.
Még nem volt rajta póráz, nem tudom, mennyi idő alatt szokja meg, de remélem mihamarabb, mert így elég kellemetlen. :D
Ne légy türelmetlen.
A második kutyánk egy már nagyon jólnevelt, jólképzett blöki mellé jött, akivel élmény volt a séta. Láb mellett jött, póráz nélkül is simán lehetett vele sétálni, ahogy írod, mintha "összeöntötték volna" minket.
Aztán megjött kölyök és pont ugyanezt éreztem mint te. A kölyök ment össze-vissza, szaglászott, nem figyelt, lábamra tekerte a pórázt... Majd megevett a fene.
Aztán szépen meg lett nevelve, hozzá szokott a pórázhoz, a séta szabályaihoz. Mostmár vele is ugyanolyan élvezetes sétálni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!