Vajon kutyát lehet vinni teljesítménytúrákra?
Gondolkozom rajta, hogy ilyenekbe fogok jövőre. De szeretném vinni a kutyámat is, mivel ez neki is élmény, hogy sétálhat ilyen helyeken, plusz nem is tudnám hova tenni egy-egy ilyen alkalomkor.
Szerintetek egyébként nem lenne megterhelő egy kistestű kutyának egy-egy ilyen táv?
Hát több esélyes a dolog.
1. Mennyit szokott folyamatosan sétálni a kutyád-idő, távolság-és ez hogy viszonyul a túra paramétereihez.
2.A túra kiírásában általában szerepel, hogy kutyával teljesíthető-e.
3.Csak pórázon lehetséges, mert a mai rendeletek alapján még meg is büntethetnek, vagy uram bocsáss le is lőhetik.
Köszi a válaszokat.
Hát elég aktív kutyáról van szó, sokat szaladgál lent, de sétánál nem vet meg akár egy 4-5 órás sétát sem. Én kezdetben egy 10 kilóméteres távra gondoltam, szerintem egyelőre nekem is elég lenne annyi.
Elengedni lehet nem merném, mert hiába fegyelmezett, erdős részen nem sűrűn sétálunk, lehet a szagok a sok inger annyira lefoglalná hogy meg se hallaná hogy én szólok neki. De van flexim, amivel tudnám vinni, vagy hosszú 10 méteres kiképző pórázom is van.
Ha egy tízméteres pórázt húz maga után akkor nem sokáig fogtok jutni.... kb a legközelebbi fáig, bokorig :)
Mi szoktunk járni túrázni a kutyával, hosszabb távokon, hegyvidéki, sziklásabb terepen is és tapasztalatból mondom, hogy mindenféle póráz csak nyűg - kutyának, gazdának egyaránt. Engedelmes kutya kell hozzá, olyan amelyik akkor sem rohan világgá ha a csalitosban az orra előtt repül fel a fácán, ugrik meg az őz.
Gondolom, azért nem egyből egy Mátrabérc teljesítménytúrára mentek. Szerintem előszőr nézz ki egy rövidebb, könnyű terepű túrát és próbáljátok meg, mit szól hozzá a kutya, mennyire behívható, mennyire rohangál oda másokhoz. Ja és mindenképp gyakoroljátok a behívást.
Gerecse 50-re, Tb 20-ra mindig hoznak kutyákat! Van amelyiket pórázon, és senkit nem zavar a póráz... nem is értem, ez honnan jött.
DE!
Milyen kutyáról is beszélünk? Mertezeken a tú
rákon néha nekem is úgy kell átverekednem magam egy-egy nagyobb sziklán. Egy kistestű kutya szerintem nem való ilyen terepre, max ha eleve ilyesmire tenyésztették. Pl. Egy beagle-t el tudok képzelni. Általában vadászkutyákat hoznak, meg német juhászokat illetve ezek keverékeit. Egy kurta lábú kuyának nagyon megterhelő lenne szerintem. Én is gondolkodtam rajta h viszem az enyémet, de arra jutottam, h csak nekem kéne cipelnem még őt is.
Ha nagyon szeretnéd, próbáld ki, h sík terepen erdőbe szervezel magadnak egy 5km-es kirándulást, ha azt bírja, akkor 10-est, ha azt is, akkor mehetsz hegyre is. Látni fogod, h bírja-e.
Első: szerinted egy szervezett túrán ott állnak lesben a vadászok??? :D Te sem gondolhatod komolyan!!!
Még a rókák veszettség elleni cuccait sem olyankor helyezik ki, mikor szervezett túrák vannak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!