Alig 10 hetes kutyám már kupakolja a szőrmejátékát. Ez normális?
Oké, köszi...
Hát remek, mindent elkövettem, h legyen egy NEM domináns kutyám, kiválasztottam az alomból a legszerencsétlenebb, legkisebb, legvisszahúzódóbb példányt, erre kiderül, h domináns???
4 hónaposan lehet már ivartalanítani a doki szerint. Akkor, ha minél hamarabb megcsináltatom, elmúlhat a domináns késztetés?
Hát... azért 10hetesen még ne vidd túlzásba a nevelését! Még kölyök, kétlem hogy bármit is lehetne ilyenkor tanítani neki. Most még kis vadóc, játékos.
Itt egy kis útmutatás, de csak kb. 4-5 hónapos korban érdemes elkezdeni.
Az enyém is csinálta kb. ennyi idősen, ráadásul szuka. 1x csinálta összesen, rászóltam erélyesen, és eltettem a plüsst. Soha többé nem próbálkozott.
Nyugi, ettől még nem biztos, hogy domináns lesz, csak próbálkozik. A párzómozdulat ösztönösen benne van minden kutyában.
Sziazstok!
Most meg elkezdte emelni a lábát pisilésél. Ez is korai még nem? Azt olvastam leghamarabb 7-8 hónaposan kezdik... mi van ezzel a kutyával? :O
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!