Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Alig 10 hetes kutyám már...

Alig 10 hetes kutyám már kupakolja a szőrmejátékát. Ez normális?

Figyelt kérdés
Mik a tapasztalatok evvel kapcsolatban?

#kutya #kupakol
2012. nov. 14. 09:39
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Az, valószínűleg dominánsabb típus, nehezebb lesz vele. Tiltsd le azonnal, ahogy látod, és nagyon figyelj oda a nevelésére.
2012. nov. 14. 09:49
 2/10 A kérdező kommentje:

Oké, köszi...

Hát remek, mindent elkövettem, h legyen egy NEM domináns kutyám, kiválasztottam az alomból a legszerencsétlenebb, legkisebb, legvisszahúzódóbb példányt, erre kiderül, h domináns???

4 hónaposan lehet már ivartalanítani a doki szerint. Akkor, ha minél hamarabb megcsináltatom, elmúlhat a domináns késztetés?

2012. nov. 14. 09:51
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Domináns kutya ivartalanul is domináns marad, csak a hormonok nem hajtják még pluszban. Mivel nem ivarérett, ezért jelenleg tökmindegy, úgysincsenek hormonok. A domináns kutyával nincs semmi baj, nagyon jó tud az lenni, csak meg kell tanulni kezelni.
2012. nov. 14. 10:01
 4/10 Mara Acoma ***** válasza:
26%

Hát... azért 10hetesen még ne vidd túlzásba a nevelését! Még kölyök, kétlem hogy bármit is lehetne ilyenkor tanítani neki. Most még kis vadóc, játékos.

Itt egy kis útmutatás, de csak kb. 4-5 hónapos korban érdemes elkezdeni.

[link]

2012. nov. 14. 10:18
 5/10 anonim ***** válasza:

Az enyém is csinálta kb. ennyi idősen, ráadásul szuka. 1x csinálta összesen, rászóltam erélyesen, és eltettem a plüsst. Soha többé nem próbálkozott.

Nyugi, ettől még nem biztos, hogy domináns lesz, csak próbálkozik. A párzómozdulat ösztönösen benne van minden kutyában.

2012. nov. 14. 10:29
 6/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Azért ijedtem meg, mert első kutyám, és nem vagyok profi, félek, h a fejemre nő :(
2012. nov. 14. 10:32
 7/10 anonim ***** válasza:
Sajnos ez kölyökválasztásnál ilyen. Sokszor az ember pont beleválaszt. Esetleg kutyasuli nincs a közeletekben? Mindenesetre ha most odafigyelsz, és következetes vagy vele, akkor nem lesz már annyira durva kamaszkorban. Amúgy viheted ivartalanítani, de nem hinném, hogy ez nagyban befolyásolná a viselkedését. Az én kanocskám 9 hónaposan, ivarérése elején lett ivartalanítva, és ugyanúgy szeret 'emberkedni' más kutyákkal.
2012. nov. 14. 11:14
 8/10 A kérdező kommentje:
Van kutyasuli,. de csak decemberben vihtem ki először sétálni, úh. szerintem a kutyasuli az tavaszra marad majd :/ De amúgy nincs vele baj, szótfogad, engem nem akart eddig még lenyomni.
2012. nov. 14. 12:18
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekünk is ugyanezt csináltam 8-10 hetesen, csak ő a lábunknál. Először tök viccesnek találtuk (nekünk is első kutya, tapasztalatlanok voltunk), de leállítottuk, hogy azért ezt mégse. Rólunk leállt, de akárki jött hozzánk,kb el kellett zárni, mert mint a gép, rászállt valaki lábára, ahogy leszedtük és elengedtük, már ment vissza. A több kutyára is ugyanúgy (most másfél éves, 8 hónaposan ivartalanítottuk, de azóta is csinálja néha...kutyákra mindig). Iszonyatosan domináns kutya. Az elejétől kezdve gyakoroltuk vele a falkavezérségi dolgokat következetesen betartottuk (én megyek ki először az ajtón, én eszek először, nem kap az asztalnál kaját, csak parancsszóra eszik, lábnál jön sétánál, ha hazajövünk, 5 percig semmi kontaktus, csak amikor magamhoz hívom, ugrálás megtiltása stb.stb.), de még mindig be-be próbálkozik, velünk sok mindent betart, másokkal semmit, ha valami izgalmasabb neki, akkor már nem érdekli a parancs, húz pórázon, ha meglát valamit, ugrál emberekre, akik jönnek hozzánk, és alig bírjuk visszatartani, és az evésnél néha morog. Nem tudom, hogy mit lehetne még vele csinálni, kutyasuliba is jártunk (most sajnos nem tudunk, mert terhes vagyok). Lényeg a lényeg, hogy igen, az elején kell nagyon szigorúan "megtröni", de ha igazán domináns kutyás van, akkor nem fog teljesen sikerülni, mindig bepróbálkozik majd, hogy mennyi ereje van. Mi most ezért vagyunk dilemmában... iszonyatosan szeretjük, de jön a baba, és nagyon ijesztő, hogy néha még mindig így ki tud csúszni a kezünk közül.
2012. nov. 14. 13:10
 10/10 A kérdező kommentje:

Sziazstok!

Most meg elkezdte emelni a lábát pisilésél. Ez is korai még nem? Azt olvastam leghamarabb 7-8 hónaposan kezdik... mi van ezzel a kutyával? :O

2012. nov. 16. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!