Kinti benti kutyások! A ti kutyátok mennyit jár ki nélkületek? Hol van ha nem vagytok otthon? (Bővebben lent)
Sziasztok!
1 éven belül szeretnénk egy kutyát az új kertes házunkba már meg is van a fajta.:)
Kinti benti kutya lesz szeretném ha bent aludna. Naponta fogom sétáltatni természetesen. Szerintem míg nem vagyunk itthon 8-14 óráig kint lesz aztán egy nagy séta, tanítás és bent lenne velünk.
Nálatok ez hogy megy? Szeret kijárni magától? Vagy inkább veletek van? A válaszokat előre is köszönöm :)
A lassan 4 év alatt volt, hogy télen-nyáron kint volt éjjel-nappal, volt télen-nyáron bent éjjel és nagyrészt nappal is...
Az elmúlt bő évben úgy alakult, hogy késő ősszel és télen éjjel bent alszik, nappal pedig időjárástól függően kint vagy bent van. Aztán tavasztól egyre többet volt kint, majd kora nyártól már éjjel is kint hagytam...nyáron a melegben meg éjjel be sem akart jönni, nappal viszont sokat hűsölt a lakásban.
A napi két séta alap...kivéve, mikor nem :D Pl. ma se voltunk sehol, pihi nap: tegnap egész nap csak mentünk :)
Alapesetben ha nem vagyok itthon és nem is jön velem, akkor kint marad a kertben...de adott dolgok miatt kb. 1 hónapja lehet a lakásban akkor is, ha én elmegyek nélküle.
Ha nem esik eső, akkor szívesen kint van magától. Nézelődik, szomszéddal barátkozik, bejárja a területét, házat őriz, macskákkal ismerkedik vagy kergeti őket :D
Úgy lett nevelve, hogy szeret velem is lenni, de nélkülem sem esik kétségbe.
Néha szeret bújni, de inkább önálló kutya
A mienk napközbe kint van, de csak akkor ha van valaki itthon. Ha hosszabb időre mindenki elmegy (1-2 óránál többre) akkor behozzuk, ha visszajövünk kiengedjük megint. Estefelé mikor az egész család együtt van, ő is bejön, velünk van, éjszaka is bent alszik. Reggel ismét megy ki. Természetesen napi többször sétáltatjuk.
Azért nem hagyjuk kint mikor üres a ház, mert az előző kutyánkat ellopták amikor nem voltunk itthon. Egyszerűen átmásztak a kerítésen és kivitték magukkal a kutyát. Sajnos többet nem láttuk viszont. Most ismét egy gyönyörű és ritka fajta kutyánk van, ezért is nagyon vigyázunk rá.
Megkérdezhetem hogy milyen fajta lesz? :)
Köszönöm a választ! Na ez meg a másik amiért féltem kitenni bár nagytestű, Hovawart lesz. A nagymamám kutyáját (Yorkie) egyszerűen kiemelték a kapun. Mondanom sem kell, nem láttuk többet.:(
Neked milyen fajtád van?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!