Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kinti benti kutyások! A ti...

Kinti benti kutyások! A ti kutyátok mennyit jár ki nélkületek? Hol van ha nem vagytok otthon? (Bővebben lent)

Figyelt kérdés

Sziasztok!

1 éven belül szeretnénk egy kutyát az új kertes házunkba már meg is van a fajta.:)

Kinti benti kutya lesz szeretném ha bent aludna. Naponta fogom sétáltatni természetesen. Szerintem míg nem vagyunk itthon 8-14 óráig kint lesz aztán egy nagy séta, tanítás és bent lenne velünk.

Nálatok ez hogy megy? Szeret kijárni magától? Vagy inkább veletek van? A válaszokat előre is köszönöm :)

2012. nov. 12. 20:00
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Hát napközben kirakom de ha itthon vagyunk lovasfogattal se lehetne kihúzni :) éjszaka is benn alszik
2012. nov. 12. 20:02
 2/16 Szilvi & Argos ***** válasza:

A lassan 4 év alatt volt, hogy télen-nyáron kint volt éjjel-nappal, volt télen-nyáron bent éjjel és nagyrészt nappal is...

Az elmúlt bő évben úgy alakult, hogy késő ősszel és télen éjjel bent alszik, nappal pedig időjárástól függően kint vagy bent van. Aztán tavasztól egyre többet volt kint, majd kora nyártól már éjjel is kint hagytam...nyáron a melegben meg éjjel be sem akart jönni, nappal viszont sokat hűsölt a lakásban.

A napi két séta alap...kivéve, mikor nem :D Pl. ma se voltunk sehol, pihi nap: tegnap egész nap csak mentünk :)

Alapesetben ha nem vagyok itthon és nem is jön velem, akkor kint marad a kertben...de adott dolgok miatt kb. 1 hónapja lehet a lakásban akkor is, ha én elmegyek nélküle.

2012. nov. 12. 20:15
 3/16 Szilvi & Argos ***** válasza:

Ha nem esik eső, akkor szívesen kint van magától. Nézelődik, szomszéddal barátkozik, bejárja a területét, házat őriz, macskákkal ismerkedik vagy kergeti őket :D

Úgy lett nevelve, hogy szeret velem is lenni, de nélkülem sem esik kétségbe.

Néha szeret bújni, de inkább önálló kutya

2012. nov. 12. 20:17
 4/16 anonim ***** válasza:
Nálunk tacskó lakik, kinti-benti. Nagyon melegben/nagyon hidegben ki sem dugja az orrát, úgy kell kitessékelni pisilni. Persze ha séta van, az egész más ...:) Tavasszal és ősszel meg le sem lehet lőni, kint nyomul a kertben. Ha nem vagyunk itthon, akkor eldöntheti reggel, hogy bent marad vagy kimegy.
2012. nov. 12. 20:20
 5/16 anonim ***** válasza:
Ha nem vagyunk itthon, akkor egy külön fűtött épületben mindenki a saját kennelében van. ha itthon vagyok, akkor kint is, bent is. De velünk alszanak a házban pihenőboxokban.
2012. nov. 12. 20:26
 6/16 anonim ***** válasza:
Nekem abszolút kinti kutyám van. Labrador-juhászkutya keverék. Nagyobb testű. 9 hetes kora óta amióta idekerült úgy alakult hogy soha nem jött be a házba. Nagyon kis önálló kölyök volt, jobban elvolt kint, elmászkált, mint ha behoztuk volna. Mai napig állandóan jön megy, intézkedik. A teleket is kint töltötte szigetelt ólban. Alatta semmi nincs, a deszkán fekszik. Nem kell neki a rongy, a szalma, semmi. Megvan kint vígan.
2012. nov. 12. 20:35
 7/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Úgy látom ez is nevelés kérdése meg hát persze egyede válogatja.:))
2012. nov. 12. 20:58
 8/16 anonim ***** válasza:

A mienk napközbe kint van, de csak akkor ha van valaki itthon. Ha hosszabb időre mindenki elmegy (1-2 óránál többre) akkor behozzuk, ha visszajövünk kiengedjük megint. Estefelé mikor az egész család együtt van, ő is bejön, velünk van, éjszaka is bent alszik. Reggel ismét megy ki. Természetesen napi többször sétáltatjuk.

Azért nem hagyjuk kint mikor üres a ház, mert az előző kutyánkat ellopták amikor nem voltunk itthon. Egyszerűen átmásztak a kerítésen és kivitték magukkal a kutyát. Sajnos többet nem láttuk viszont. Most ismét egy gyönyörű és ritka fajta kutyánk van, ezért is nagyon vigyázunk rá.

Megkérdezhetem hogy milyen fajta lesz? :)

2012. nov. 12. 20:58
 9/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ! Na ez meg a másik amiért féltem kitenni bár nagytestű, Hovawart lesz. A nagymamám kutyáját (Yorkie) egyszerűen kiemelték a kapun. Mondanom sem kell, nem láttuk többet.:(

Neked milyen fajtád van?:)

2012. nov. 12. 21:04
 10/16 anonim ***** válasza:
Az is nagyon gyönyörű kutya, vigyázz rá! Az enyém keeshond. :)
2012. nov. 12. 21:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!