Cerberos bemutatós csoportnál a kutyák miért vannak pórázon?
ma 20.02
A hurok az egységes látványhoz kell , ahogy látom. Nem csak fojtóra állítva működik.
A film alatt ott van:
" Elsősorban viselkedés-problémás, antiszociális ebekkel foglalkozunk."
Szerintem biztonságosabbnak érzik a póráz használatát.
a hurok neve : " STOP " !
és nagyon sok iskolában használják!
remek dolog , a kutyák konntrollásához:)
nézzetek meg egy olyan ! " tükrös " bemutatót ,ahol nem a profi ,sok videón szereplő 10-15 kutya van,hanem egyszerű,esetleg nem Budapesti tükrös iskola kutyái.
nem csodaszer,és nem működik mindíg és mindenkinek!
lehet,hogy van 1-2 komoly suli,ahol rengeteg pénzért,jól kiképzik a gazdikat!
nem az iskola ,hanem a gazdi viselkedése számít!
van egyfajta " nem vagyok meggyőzve ! "véleményem ,a tükör módszer szerinti iskolákról. szerintem a " Büntetés nélküli nevelés" nem működik hosszú távon!
a pozitív megerősítésben hiszek ! de kombinálva ,a hibák azonnali javításával,vagy esetleges büntetéssel !
ezek ,saját tapasztalatokon alapuló dolgok,ezért is lennék kíváncsi mások véleményére is!
# 1, nem büntetnek meg a póráz nélküli bemutatózásért. Mi is szoktunk bemutatózni (nem tartozunk kutyaiskolához) és a fegyelmezett, kontroll alatt tartott kutyákat mindenhol tolerálják. Sőt, mi közterületen (park, autóparkoló) szoktunk gyakorolni és nemegyszer ment már el mellettünk úgy rendőrautó, hogy nem szóltak egy szót se. Pl. mi a koreográfiát beszéltük át, miközben a kutyák tőlünk 10 méterre feküdtek sorban.
# 13, a "büntetés nélküli nevelés" nem tudom honnan jött Neked, de biztosan nem Tükör iskolából. Senki se állította, hogy a Tükör iskolákban nincs büntetés. Van, nem is akármilyen! Nagyon fontos, hogy a gazdi megtanuljon jól és hatékonyan büntetni! Amire Te gondolsz, az a büntetés nélküli tanítás. Nagy különbség! A klikkeres tanításnál nagyon fontos, hogy a kutya kreativitását ne korlátozzuk büntetésekkel, különben nem fog merni próbálkozni újabbnál újabb viselkedésformák felajánlásával illetve elveszíthetjük a kutya együttműködési hajlandóságát. Fontos, hogy a kutya stresszmentesen, örömmel akarjon tanulni, amibe a büntetés valóban nem fér bele.
Az eredeti kérdéshez sajnos nem tudok hozzászólni, mert a Cerberost nem ismerem.
Szerintem azért, mert nem egy összeszokott, tipikus bemutatócsoport munkáját láthatjuk, hanem egy olyan bemutatót amin a "szimpla" gazdik mutatják be, hogy ilyet is tudnak már és biztosabbnak érzik, ha a póráz a kezükben van. Amúgy a videón látszik is, hogy van aki végig feszesen, kissé idegesen szorongatja és van olyan gazdi aki sokszor nem is használja, hanem elengedve, azt ledobva a földre megy/fekszik mellette a kutyája.
Nyilván, ha már egy pár éve összeszokott csoportról lenne szó, akik heti rendszerességgel gyakorolják ezt és a hasonló koreográfiákat rájuk sem kéne póráz.
Tényleg uncsi már az uszítás. Más reklám kellene már nektek kedves Népsziget. De ha úgy érzitek ezzel tudtok hírnevet szerezni magatoknak, hogy egy másik iskolát fikáztok... Mutatja a színvonalat. :( Sajnálatos dolog. De tessék. Ez mennyivel jobb??? Szét van esve az egész semmi összhang nincs benne akkor miről beszélünk??? http://www.youtube.com/watch?v=U_xHZgPfOx0
Mutass egy jobbat és utána szólj le olyan embereket akik azért keresték fel azt az iskolát, mert a kutyájuk problémás volt, és mert más kutyaiskolából eltanácsolták őket. Inkább örülni és dicsérni kellene, hogy altatás és menhely helyett tettek valami és ezt vállalják a nyilvánosság előtt is. De kedves uszító brigád megint sikerült leírnotok magatokat! :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!