El kéne őt engedni? Az eszem tudja, hogy igen, de a kutya szemeiben mást látok.
Munkahelyemen van egy idős, nagytestű kutyus. Őrkutya. Pénteken volt nála az állatorvos, kiderült, hogy szívproblémája van, a hasa megtelt vízzel. Kapott különböző gyógyszereket (vízhajtót + szívgyógyszert + beöntést, mert kakilni sem tudott). Felkelni sem tud már szegény. Az állatorvos azt mondta pénteken, ha túléli az éjszakát, akkor van esély a gyógyulásra és reménykedhetünk, hogy hatnak a gyógyszerek. A hasa minimálisan lett kisebb.
Megyünk hozzá napi 2x etetni, gyógyszerezni, pátyolgatni kicsit. Ez minden, amit tehetek jelen helyzetben :(
Pénteken hatott a beöntés, de azóta nem kakilt :(
A szemében viszont látom még az életet, a csillogást, csóvál, ha megyünk hozzá :(
Kézből hajlandó enni is és inni is.
Köszönöm mindenkinek!
Bizakodok, de sajnos az àllatorvos se kecsegtetett sok reménnyel.
Remélem nem adja fel, de azt sem szeretném, ha értelmetlenül elnyújtanánk a szenvedését. Nem tudom vannak-e fàjdalmai, de amíg làtom a szemében, hogy maradni akar, addig a tőlünk telhető maximumot megkapja.
Nekem pont ma szólt a másik házunknál a szembeszomszéd, h nézzek már rá a kutyájára, valszeg a végét járja.
Átmentem, a kutyi hátsó lábai be vannak rogyasztva, nagyon ingatag. Kérdeztem h széklet van-e, mondta h van, eszik, iszik, de már nem kergeti meg a szomszédból átszökő csirkéket és macskákat, nem megy ki enni és inni (csak akkor eszik-iszik, ha beteszik neki az ólba). Múlt hónapban volt 14. Mondtam h igazából itt már csoda nem várható, amíg eszik-iszik, kakil és lábra tud állni, addig nincs baj. Ha valamelyik elmarad, akkor hívják a dokit, hátha. De ha ő is azt mondja, akkor kifejezetten kérjék az altatást, mert 14 évi "szolgálat" után megérdemli, h tisztességgel, fájdalom nélkül menjen el.
Amíg a kutyám szemében az öröm legparányibb szikráját fel tudtam csillantani, addig én sem engedtem el. És amikor el kellett engednem, tudtam hogy jó, hogy vártam.
Fájdalmai voltak, de a hátsó kertbe engedve még láttam rajta azt a régi ragyogást, tudtam hogy még nincs itt az idő. Meglátott a kezemben egy szál ropit és felcsillant a szeme, és akkor is tudtam, hogy még nincs itt az idő.
Eljött az idő, amikor már nem csillogott többé a szeme semmitől. Hányt és nem tudta kiemelni a fejét a hányásából. Akkor vettem fel a telefont.
Sajnos az állatorvos tudtom és engedélyem nélkül nem elaltatta, hanem légzésbénítóval ölte meg. Csak azért írom, hogy figyelj oda, épp nemrég tárgyaltuk ki itt a gyakorin, hogy létezett és illegálisan még ma is létezhet a légzésbénításos altatás, azt ne engedjétek soha.
Nem tudom mi legyen. Továbbra sincs kaki, ma bágyadtabbnak látom. Főnököm nem látta egész hétvégén, szerinte viszont jobban van a pénteki állapothoz képest.
Ez a kaki dolog eléggé aggaszt :(
Megkapja ma a szurit ;(
Valószínű vhol elzáródása is van (szerintem a beleiben), azóta sincs kaki és a reggelije egy részét már tegnap is és ma is visszahányta. Minden falat nehezére esett, már nem láttam a szemében az örömet, amikor mentem hozzá, csak a fájdalmat :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!