Jó ha így sétáltatom?
Kicsit túl bonyolítva írtad le :D
A flexivel nekem vannak fent tartásaim. Én inkább jobban figyelem a köztereseket.. Az hogy normál nyakörv vagy hám az tökmind1 én rászoktam néha adni a hámot ha épp olyanom van. Olyan kutyával ami azért néha húz bekavarhat a hám a pórázfegyelembe. A hám flexi kombó nekem nagyon extrém :D Értem hogy behívható de ha meglódul a hámmal kitépi a flexit ^^ mondjuk kutya mérettet nem írtál ezt csak akkor vedd figyelembe ha nagy kutyád van :)
Teljesen jó!
Ha a kutya minden körülmények között szót fogad, hámmal sem rángat össze-vissza, nem acsarkodik kutyákra és flexin is tud kérésre laza pórázon láb mellett menni, akkor semmi gáz :)
Nekem 30 kg-os roti-nj keverékem van, néha ő is flexin jön, hogy szokja: a póráz ellenére is mehet szaglászni, dolgát intézni.
Ja, a flexi hámra van kapcsolva, hogy a teste legmagasabb pontján legyen...így nem tekeredik össze, nem csúszkál össze-vissza a nyaka körül és nem pisili le, ami kannál ugyebár fontos :D
Nem rángathat és nem vonszolhat a flexin, ilyenkor megállok és lazít a pórázon. Enyhe húzás ugyebár természetes vele...
Diesel: A hám+flexi tényleg extrém...de rengeteg kis-nagy kutyás így sétáltatja az agresszív, neveletlen kutyáját és így aztán tényleg nem tudja visszahúzni időben...és még ők sipákolnak, hogy a kutyám láb mellett jön póráz nélkül..."kedvenc" sztori: hám+láncpóráz kutyákkal agresszív amstaff kan idősebb pasival kontra hám+flexi nagydarab keverék kan törékeny-gyenge nőcivel..mindkét kutya kinyírna minden más kant. Duna-part, viszonylag széles sétány, jobbra erdő, balra lejjebb füves-fás parti rész. Faszi az amstaffal lehúzódik a füves-fás parti részre, lába közé véve a kutyát :D Nőci próbálja flexin irányítgatni a nagy kutyát, de nem sikerül, kutya vonszolja, a barom nőci meg hagyja ezt...közben az amstaff is vonszolja a faszit...a két kutyát kb. 1-2 méterre sikerült megállítani egymástól, mindkettő őrjöngött...végül sikerült őket elrángatni...mázli, hogy kutya nélkül voltam...
De jól nevelt kutya nem ugrik meg csak úgy és egy szóval leállítható :)
Sok-sok IPO-s kutya húzza a pórázt, meg sem tanítják a laza pórázos sétát :D
Egyébként a laza pórázos séta nem nehéz dolog...ha a kutya tényleg kontrollálható, akkor mehet a flexi-hám
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!