Hogyan kezeljem le ezt a reakciót?
Figyelt kérdés
Van egy 9 hónapos szuka bullterrierem!! Nagyon kezes és kedves kutya,maximálisan elégedett vagyok vele..semmi problémánk sincsen csak ez!! Ha etetésre kerül a sor,akkor a kutya feszült lesz,fel és alá járkál a szobában,kerüli az érintésünket,van hogy a hátán borzolja a szőrt!! Ha elmegy a tálja mellett valaki akkor mereven néz a táljába és nem mozdul onnan!! van h lefekszik elé és a fejét beledugja!! Eltudom venni tőle a kaját,nem agresszív!! Van h az egész teste remeg fél a kutya!! Nem értem azt a reakciót h mi válthatta ki!! Nem tüzelt még most várom az elsőt neki!! Van h kajálás után kötekedik a többiekkel,(vadássza a lábukat) S.O.S be várom ötleteiteket,félek napról napra rosszabb lesz!!! Velem nem próbál incselkedni soha!!!2012. nov. 5. 14:46
1/9 A kérdező kommentje:
Ami fontos még!!! Ezt most kezdte el csinálni,2-3 hete,eddig semmi problémánk nem volt!! Ezért nem értem az egészet!! Teljesen nyugodt alacsony energia szintű kutyáról beszélünk(megadó kutya)
2012. nov. 5. 14:51
2/9 anonim válasza:
Szerintem itt szó sincs megadásról! Lehet, hogy úgy érzed, hogy bizonyos helyzetekben tudod kezelni, de mivel 9 hónapos , ez változhat. A szőr borzolása és a lemerevedés szerintem pont az jelenti, hogy védi a kajáját. Lehet, hogy most még csak az "idegenektől" védi, tehát nem tőled, de ha nem fegyelmezed meg időben, akkor előbb-utóbb meg fog kapni. Hogy zajlik az etetés? Nyugodt állapotban van, mikor megkapja a kaját? Mikor etetsz, reggel vagy este? Mozog előtte? Megdolgozik az ételért?
3/9 A kérdező kommentje:
Mindig reggeli séta vagy reggeli kocogás után etetek illetve esti séta után ami1-1,5 óra!! A kutya nyugodt állapotban van,ha ideges lenne nem adnám oda!! Miután elé raktam a kaját,kezd feszült lenni!!! Igen tudom,h mi ennek a következménye ezért szeretném gyorsan kezelni! Kutya suliban azt mondták lehet a tüzelés miatt van,h lassan itt az ideje!!DE NEKEM EZ NEM VÁLASZ!! számomra nem elfogadható ez,nem szabad semmilyen körülmények között ilyennek lennie!! Ha esetleg kiközösíteném emiatt h "morcos" elvenném a kaját.. Érne vmit?vagy van hatékonyabb ötlet???
2012. nov. 5. 15:16
4/9 anonim válasza:
Ahogy borzol vagy befeszül elveszed a kajáját és látványosan "beleeszel" . Van még egy jó gyakorlat,a japán vacsora: szoba közepére leülsz valaki nagyon nagyon csábító kajával,és bevéded.Nem engeded a kutyát beleenni,körülötted szaglászni . Tanulja meg,hogy az étel nem az övé,nem lehet semmilyen tulajdona (játék,bot stb) mivel ez nagyon veszélyes lehet. Azt kell benne erősíteni,hogy csak a ",maradék" az övé,amit esetleg te meghagysz neki ,nem fordítva.
Tüzelésnek ehhez semmi köze,inkább kamaszodik a kutyád
5/9 A kérdező kommentje:
Ezt már sokszor csináltuk!! Egyébként nem jön oda hozzám ha eszem,leül magának valahová!!! Ha leteszem elé a kaját addig nem nyúl hozzá amíg nem engedem meg neki!! Ha a táljából "imitálom" h eszem,akkor meg rám sem mer nézni!! Köszönöm válaszod!!;)
2012. nov. 5. 17:57
6/9 anonim válasza:
ha sokszor csináltad és nincs változás,akkor valamit rosszul csinálsz.Rendesen megszidod,határozottan ,vagy csak nemszabad buksika ? abból nem nagyon értenek.Inkább testjelekből és hanglejtésből. Ha neked nem megy nem gond,de inkább menjetek el egy kutyasuliba (sok hazsnos dolgot taníthatnak ott elsősorban _neked_ ezen kívül is) és kérj tanácsot. Az ,hogy a tálba dugja a fejét,megfeszül ,mered a kajára az kajaféltés . Majd ez után jön a kutya személyiségétől függően,hogy esetleg meg is harap vagy morog ha a kajája közelébe mész.
7/9 A kérdező kommentje:
Rendesen megszidom,elveszem tőle a kaját kiközösítem és van h 2 napig nem kap enni...persze odaverek neki keményen!!!mivel erős kutyáról beszélünk bepróbálkozik!! Nem első kutyám 2 amerikai pitem volt ezelőtt munkavizsgások... Járok vele is kutyasuliba..de ott csak annyit mondtak h tüzelni fog és emiatt!!! Én pedig ezt nem hiszem el,nekem ez kevés!!! Ezért kérdeztem itt!!
2012. nov. 5. 23:20
8/9 anonim válasza:
Szia,az szerintem ,hogy utána 2 napig nem kap enni nem hiszem,hogy jó dolog,szerintem nem tudja miért nem adsz neki enni,csak annál jobban védi mikor adsz neki mert nem tudja mikor kap legközelebb.Nekem egyszer mikor problémás kutyám volt(mentett) azt tanácsolták,hogy úgy adjak neki enni,hogy közben fogom a tálat és bizonyos időközönként elhúzom előle.Az,hogy tüzelni fog szerintem sem oka ennek,nekem 3 szukám volt,van és ez soha nem volt probléma...inkább az ,hogy kamaszodik,tini korba lép,ilyenkor sokszor hülyén viselkednek.Én csak dackorszaknak hívom.Nekem a rotim direkt pl.nem jött vissza .Hívtam odanézett majd megfordult és elment,már hülyét kaptam tőle,de kinőtte.De azért ez nem olyan komoly mint a Te problémád.Ezt mindenképp komolyan kell venni szerintem is,nem hiszem,hogy agresszív a kutyád,csak próbálkozik....feszegeti a határokat és ezt most kell elcsípni,mert később már bajos lehet.Ha nem boldogulsz akkor feltétlen keress fel egy szakembert.Sok sikert.
9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm válaszod!! Nem agresszív kutya,minden más helyzetben 100%ot nyújt!! Egyébként teljesen nyugis kutya!! tudom h feszegeti a határokat és minden kutya bepróbálkozik időközönként,hát nála is eljött ez :S A kaja megvonást már többen tanácsolták,nem tudom hogy hatásos lesz-e?!? Kipróbálom azt h fogom a tálat!!!
2012. nov. 7. 15:15
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!