Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek az el caminot meg...

Szerintetek az el caminot meg lehet járni kutyával?

Figyelt kérdés
2012. nov. 3. 10:20
1 2
 11/11 anonim válasza:
100%

Az, hogy sokan járják a Caminot kutyával, az túlzás, de én is találkoztam 2-3 kutyással az út során.

Szóval a válasz: igen. A kérdés szerintem inkább az, hogy érdemes-e :)

Ő például a kutyájával ment Roncesvallestől Finisterrebe: [link]

Kb ezt írja:

Előkészületek:

évszak választása, vinnivalók összekészítése

időjárás: félt, hogy sokat fog esni, és a kutya megázik, megfázik, de attól még jobban félt, hogy nagyon meleg lesz, és a bundája miatt szenvedni fog - de mázlija volt az időjárással

kaja: korábban a kutya tápon élt, Camino előtt hetekkel kezdte rászoktatni, hogy húst is egyen, amikor meg kifogyott a tápból, a testvérével küldetett postán

vett kutyára rakható táskát, amiben a kutyatáp egy része, törlőkendő, kefe, víztartály volt

saját kezűleg készített a kutyának esőkabátot

Alvás:

a zarándokszállásokra nem lehet bevinni a kutyát, tehát vagy marad a sátorban alvás (ami megint macerás, pl. sátor cipelése...), vagy a kutyának külön kell aludnia a gazdájától, mindig idegen helyen

minden nap felhívta a szállásokat arról a helyről, ahova érkezni akart, és megkérdezte, hogy van-e lehetőség, hogy a kutya fedett helyen aludjon, és oda ment, ahol megoldható volt (a városokat elkerülte, mert ott bajos lett volna, Santiago de Compostelában pedig az Acuario alberguébe tudott menni a kutyával)

azt írja még, hogy ajánlatos beszerezni egy listát azokról a szállásokról, ahol lovas zarándokokat is fogadnak, mert ott általában a kutyásokat is fogadják

kutyával a fentiek miatt nem lehet előre tervezni az etapokat, plusz volt, hogy a kutya bicegett, és állatorvoshoz kellett vinni, és kevesebbeket menni

Egyéb tanácsok:

egy jól ismert kutya is okozhat meglepetéseket, és a gazdájának kell felelősséget vállalni a tetteiért

tisztában kell lenni a saját és a kutya képességeivel

Konklúzió:

kutyával menni munkás dolog, és mindig függeni fogsz a kutyától, de mindig lesz egy társad melletted

sokkal jobb lett a kapcsolatuk az út végére

Na és ha tömegközlekedéssel mész-jössz, akkor az ottani szállításra is gondolni kell. Akár repülő, akár vonat, akár busz, egyik sem egyszerű...

Remélem segítettem :)

Egyébként tényleg van valami abban, amit egy korábbi válaszoló javasolt, hogy (előbb) itthon kéne kipróbálnod vele több hetes utat!

2012. nov. 5. 13:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!