Mit lehet tenni az ellen, hogy az anyakutya ne fekudjon rá a kicsinyeire?
Eszemben sincs tenyészteni, vagy szaporítani. Nem lennék rá képes.
Egy tenyésztotol szeretnék kiskutyát venni. A várva-várt alom megszuletett. 4 kiskutya szuletett. 3 lány 1 fiú. Egy lányt az éjjel az anya osszenyomott. Lányt szeretnék és nem szeretném, hogy még egy ilyen baleset torténjen, mert egy lány már foglalt. Megkérdeztem a tenyésztot miért torténhetett ez meg. Azt mondta, hogy baleset. 2 szukája van, két elletoládája, amiben olyan léc van ami megakadájozza, hogy az anya a mogé kerult kiskutyát osszenyomja. De sajnos az egyik láda foglalt, a másik széttesett. Egy karton dobozban vannak.
Még egy kérdés: meddig kell félnem attól, hogy a kicsiket osszenyomja? Most még csak pár naposak.
Az anyakutya nyugodt természetu, tényleg nem értem, hogy miért torténhetett ez meg.
Egyébként kis termetu fajtáról van szó: papillon.
A válaszokat elore is koszonom.
A tenyésztonek is kell aludnia éjjel. Nem? 5 perc elég egy ilyen balesethez.
A láda ellés elott két nappal pottyant ossze. Az egyik oldala beesett, igy a mellette lévo falak lecei is kiestek... Persze mielott ez megtortént volna, a tenyészto elvette a vemhes szuka alól. Még aznap rendelt újat. 3-4 nap mulva meg is fog érkezni. Nem lehet egyik percrol a másikra osszeutni egy jó ládát, még anyag sincs hozzá.
Nem, a tenyésztő az első időben nem alszik.
Ahány tenyésztőt ismerek, mind ott ül/fekszik a kutyák mellett az első 2 hétben. Csak akkor alszik egy fél órát, ha elvette a kicsiket az anyjuk mellől és egy külön dobozba tette. Ez a normális eljárás.
Nem nem, a jó tenyésztő az első napokban nem alszik,hanem figyel.
Nálunk amikor első alom született,én az első két hetet majdnemhogy ébren töltöttem,hogy figyeljek a kicsikre.
Én is kis testű kutyákat tenyésztek , ám.. törzskönyvezve és tenyészszemlézve ,szűrésekkel, kiállításra járva!
És az első 2 hetet a párommal felváltva 3 óránként éjjel , nappal pedig én teljes felügyelettel vigyázok rájuk !
Ha boltba megyek vagy sürgős a dolgom pl: könyvelő, utalás bármi akkor a húgomat állítom hadba , vagy a kölyköket külön választom a szukától , ha csak 5 percre is!
Nincs mese, ha nincsen ellető láda BIZTONSÁGOS helyet biztosítok a szukának és a kölyköknek , nem kartondobozba rakom őket! Egyébként mert az egyik (tartó stáfli ) kitörik vagy nemtudom mi történt vele akkor attól nem esik szét az egész ellető láda! De mindegy , amúgy nem tudom , de lehet hogy a legjobb minőségűt kellene megvenni ! Nem valami ócskát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!