Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Férges a kutyám, és nem...

Férges a kutyám, és nem tudom, hogy milyen gyógyszer kellene neki, meg honnan?

Figyelt kérdés
kb. 10 cm-es férget kakált ki, és hányt is, már volt ilyen az előző gazdájánál,ő adotrt enki, valami tablettát, kutyapatikából vette...Debrecenbe tudtok e valamilyen kutyaboltot ahol lehet ilyen gyógyszert kapni és pontosan milyen gyógyszert vegyek neki?És mennyi kb. az ára?
2009. aug. 11. 13:59
 1/9 anonim ***** válasza:
27%
Adj neki fokhagymat rengeteget! Az jobb inden gyogyszernel es tuti kohozza belole.
2009. aug. 11. 14:03
 2/9 anonim ***** válasza:
38%

Milbemax nevű készítmény, állatkereskedésben kérdezd meg,h hol van állatpatika. Egyébként szerintem minden állatorvosnál lehet venni féreghajtót amit negyedévente ismételni kell! nem nagy tétel 1 kutyánál, a Milbemax az egy drága készítmény, de sok parazita ellen hatásos.

27/L

2009. aug. 11. 14:05
 3/9 anonim ***** válasza:
66%
Van direkt féreghajtó gyógyszer, amit a kötelező veszettség elleni oltáskor is kap. Nem drága, a kutya súlyától függően kapod és max. 1-2ezer Ft-ból meg lehet úszni. Ne szenvedjen a kutyád, menj el minél hamarabb állatkórházba, biztosan van Debrecenben is (neten utána lehet nézni pl. google).
2009. aug. 11. 14:06
 4/9 anonim ***** válasza:
64%
Szia!Menj el az állatorvoshoz.A kutyust nem kell magaddal vinned csak azt kell megmondani neki hogy hány kiló.Nem drága a féreghajtás,300ft 10kilónként.És mivel láttad is a férget ezért 2hét múlva meg kell ismételni.
 5/9 anonim ***** válasza:
75%
Cestal plus - emberi gyógyszertárban is lehet kapni. De ha ez nincs, minden gyógyszertárnak van állatoknak való féregtelenítője. 3 havonta ajánlatos egy kúra. Most pedig úgy vegyél, hogy két hét múlva ismét adni kell neki, mert a peték addigra kelnek ki, amiket már leraktak a mostani férgek. Ha ezt megcsinálod, biztos nem lesz férges.
 6/9 anonim ***** válasza:
10%
Ja egyébként a milbemax ára olyan 700-900.- kötrül van
2009. aug. 11. 14:18
 7/9 anonim ***** válasza:
Állatorvostól vagy állatpatikában vegyél neki széles hatásspektrumú féreghajtó tablettát. Javaslom a Drontal Plusz tablettát, szerintem ez a legjobb féreghajtó, esetleg a Cestal Plusz. Az ára a Drontal Plusznak Pesten és környékén 4-500 forint, a Cestal Plusz pedig 300 forint környékén van darabja. A Milbemaxnak elsősorban a szívféregre való hatása fontos, azért kerül többe, mint a többi, mert (tudomásom szerint) jelenleg ez az egyetlen féreghajtó tabletta, ami a lárváit elpusztítja. Nagyon figyelj az adagolásra! Például én a huszon egy-két kilós kutyámnak is nyugodt szívvel adom be a 3 tablettát (1 tabletta=10 ttkg). Inkább egy kicsivel többet kapjon (főleg ha bizonyítottan fertőzött a kutya) mint hogy ne legyen elég. Súlyos fertőzés esetén 2-3 nap múlva már ismételni lehet a féreghajtást, hátha mégis életben marad pár dög. Szerintem te is nyugodtan add be neki a 2. adagot az elsőt követő 2-3 nap múlva. Ezt követően (tehát a 2. alkalom után) még legalább 2× kapjon féreghajtót kb. 10-14 naponta. Ha lement a nagy féreghajtás, akkor már elég negyedévente 1× féreghajtani. Ami még fontos! Nem tudom, hogy van-e rajta kívül más állatod otthon (kutya, macska), de ha igen, akkor mindegyiket egyszerre kell féreghajtani, ugyanis szinte biztos, hogy mindegyik fertőzött.
2009. aug. 11. 18:09
 8/9 anonim ***** válasza:
17%

az elso valaszolo vagyok, sajnalom, hogy lepontoztatok. igenis tuzoltasnak a fokhagyma kell!

5 nemetvizslank van es egy nemet juhaszunk. vadaszok vagyunk.

termeszetesen az allatorvoshoz is el kell vinni es feregteleniteni, de a fokhagyma a legosibb modszer.

2009. aug. 11. 18:47
 9/9 anonim ***** válasza:
77%
Állatpatikába elmész, és kérsz féregtelenítőt, 500ft körül van, én így szoktam évente 1×
2009. aug. 30. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!