7 hónapos alaszkai malamut szuka kölyköm még mindig ugrál és harap, hogyan tudnám leszoktatni róla?
Mivel próbálkoztál eddig? Amúgy annyi az egész hogy kellemetlen élménnyé kell tenni neki az ugrálást. Több féle képpen lehet egyébként leszoktatni róla.
A legjobb szerintem az hogy ha mindig lefordulsz róla és úgy csinálsz mint ha nem ugrálna. Ezt egy malaumátnál elég nehéz :)
Úgyhogy maradnak a fizikai kellemetlenségek. Ha ugrik kiteszed a térded hogy annak ugorjon(nem mellbe rugod) Orrára csapsz rálépsz a lábára akármi.
Ha ezeket vagy ehez hasonlókat próbáltad már akkor az lehet a baj hogy valaki a családból bizony nem tiltja le erről vagy esetleg még kéri is rá... Ezeket a dolgokat mindenki tartsa be otthon és 1-2 hét és leszokik róla.
Nekem két fő dolog segített kutyumnál.
Harapás ellen: Műanyag pille palack. Amikor harapni készül, de még előtte, megroppantod. A hirtelen éles hang meghökkenti, kicsit meg is ilyeszti. A lényeg az időzítés. Amikor látod, hogy már eldöntötte, hogy belédcsíp,na akkor egy erélyes NEM és a roppantás.
Ugrálás: Tudni kell, hogy azért csinálja, mert örül a viszont látásnak és a falka társak úgy üdvözlik egymást, hogy szájon nyalják a másikat. Azért ugrál, hogy képen nyalhasson. Egyrészt amikor pl. szép ruha van rajtad és nem akarod üdvözölni még, akkor meg kell tanulnia, hogy a főnök dönt, ki és mikor köszönhet neki, ilyenkor az ismételt erélyes NEM,és elfordulsz tőle. Ha ez nem segít, akkor a térdfelhúzás.
Ha nem félted a ruhád, akkor leülteted, lehajolsz hozzá és köszönsz neki. Vagy hagyod, hogy képen nyaljon, én arra szoktattam rá, hogy a kezem megnyalása is ugyanazt jelenti, nem akar már képen nyalni, messze tőlem kétlábra áll és riszálja magát. Majd mellém ül és 2x megnyalja a kezem. Jan Fennel Kutyapszihológia c. könyvét ajánlom figyelmetekbe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!