Nem akarom ki tenni a kutyĂĄmat, mit tegyek?
Hát először is kérdés mi zavarja a két kutyában őket? Csak a puszta létük (azaz utálják a kutyákat?), vagy esetleg állandóan ugatnak, akár éjjel is, vagy átszöknek hozzájuk mert nem csináljátok meg a kerítést stb.... Ha az utóbbi esetek állnak fenn én előbb utób meg is mérgezném őket, örüljetek, hogy csak levelet kaptak. Imádom az állatokat, nekünk is van kutyák, papagáj, nyul, ló. DE nevelem őket! A kutyák senkit nem zavarnak főként lakásban vannak. Van egy szomszédunk akinek van 2 pulija és hajnal 3-kor rákezdik, de volt már, hogy átjöttek mert a kerítést szarnak megcsinálni. A mérgezés határán állok, bármennyire az állat nem tehet róla, ha ennyire dilletáns barom a gazdája!
Tehát gondold át, hogy a Ti kutyáitok esetleg zavarhatják-e őket!
A csendháborítást a PTK nem köti időszakhoz.
Én is arra lennék kíváncsi, h mi zavarja a szomszédot konkrétan? Vagy ezt nem tudod?
Nem tudom, de én most baromira meg tudom őket érteni. Pár emelettel feljebb levő szomszéd kutyája egész éjjel ugatott, alig aludtam. Eddig is ugatott, de most nem tudom mi ütött a kutyába, hogy az egész éjszakát végigugatta.
Én most ott tartok, hogy lassan felmegyek hozzájuk egy kiképzőnek a telefonszámával (erős a gyanúm, hogy szeparációs szorongása van a kutyának, mert csak akkor ugat, ha nincsenk otthon a gazdijai) és lehet, hogy kinyomtatok hozzá neki pár oldalt a netről...
Az ugatás nem csendháborítás. Csendrendelet viszont van, este 10 után ne ugassanak a kutyák. Persze egészen más, ha hajnal kettőkor valami részeg eltántorog a kapu előtt, és megugatja, meg egész más, amikor unatkozik, vagy sünt ugat, és egész este nyomja a szöveget...
A létszámért már nem jelenthet fel.
Ha van házuk, normális edényeik, víz mindig van előttük, és nem láncon tartod őket (vagy a igen, akkor az új rendeletnek megfelelő méretű a lánc), akkor nem tud miért feljelenteni.
Problémát az jelenthet, ha olyan elborult a kedves szomszéd, hogy nem is jogi úton akarja megoldani a problémát, hanem nemes egyszerűséggel megmérgezni a kutyáidat.
Jobb félni mint megijedni alapon (ha az ugatás zavarja), én a biztonság kedvéért estére a házba vinném a kutyákat. (Nálunk is ez lett a megoldás, ami nonszensz... de ez van.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!